Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subvenţionarea transportului în comun pentru elevii din Constanţa dă de lucru consilierilor locali

ro

04 Feb, 2014 00:00 1921 Marime text
Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor, ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa şi ai Universităţii Maritime Constanţa au participat, ieri, la şedinţa Consiliului Local Municipal pentru a ridica problema nesubvenţionării a 50% din preţul abonamentului la transportul local în comun pentru elevi şi studenţi. Ei susţin că au baza legală pentru a face o astfel de solicitare şi cer administraţiei locale constănţene să identifice o sursă de finanţare pentru ca dorinţa lor să se concretizeze.

Răspunsul lui Radu Mazăre, primarul Constanţei, la solicitarea elevilor şi a studenţilor a fost, în primă instanţă, categoric „nu”. Asta pentru că, susţine edilul-şef, el este adeptul principiului solidarităţii. În această ordine de idei, Mazăre a dat din nou exemplul copiilor ai căror părinţi conduc maşini foarte scumpe şi ale căror venituri depăşesc lunar 1.500 de lei pe membru de familie. Pentru aceştia din urmă, primarul respinge categoric posibilitatea subvenţionării transportului. „Nu mi se pare moral şi echitabil. Nu mi se pare corect”, spune Mazăre.

Consilierii locali constănţeni au dat însă dovadă de înţelegere faţă de dorinţa justificată a elevilor şi a studenţilor şi, la propunerea liberalei Ana Marcu, bugetul local pe 2014 a fost votat cu un amendament, şi anume că se poate stabili, ulterior, dacă preţul abonamentului la transportul public în comun va fi sau nu subvenţionat pentru elevi şi studenţi.
Rămâne însă problema sursei de finanţare. Aceasta din urmă trebuie identificată, iar o discuţie pe această temă ar urma să fie ridicată în următoarea şedinţă a Comisiei de Buget Finanţe din CLM Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii