Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Străzile Unirii şi Mircea cel Bătrân, asfaltate Centrul de tineret de la Mihail Kogălniceanu, aproape gata (galerie foto)

ro

19 May, 2015 00:00 2145 Marime text
Proiectele pe care Primăria Mihail Kogălniceanu le derulează în prezent nu sunt doar ambiţioase, ci contribuie major la schimbarea în bine a feţei comunei. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa a demarat încă din anul 2012 implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Mihail Kogălniceanu, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret“. Lucrările la noul centru dedicat tinerilor din comuna Mihail Kogălniceanu au fost demarate în urmă cu aproape doi ani şi constau în amenajarea, pe o suprafaţă de 2.893 de metri pătraţi, a unui spaţiu care va fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii, deservind peste 3.500 de persoane.

Lucrările la Centrul pentru tineret, aproape de final

Clădirea care va adăposti noul obiectiv este imensă. Însă mult a fost, puţin a rămas, căci Primăria Mihail Kogălniceanu se pregăteşte acum de recepţia lucrărilor. „În comuna Mihail Kogălniceanu s-a început în anul 2013 execuţia lucrărilor la Centrul pentru tineret. Au existat şi situaţii neprevăzute şi am avut unele dificultăţi, dar am trecut cu bine peste toate, iar acum, lucrările sunt pe final, s-a montat şi parchetul, mai sunt doar mici retuşuri de făcut. Lucrările sunt terminate în proporţie de 95%, la finalul lunii mai totul va fi gata. De altfel, acela este şi termenul de finalizare a execuţiei lucrărilor, aşadar, suntem în grafic. După ce procesul de efectuare a lucrărilor efective va ajunge la final, vom putea face şi restul dotărilor interioare. Au sosit şi fotoliile pentru sala de spectacole, care numără nu mai puţin de 400 de locuri, şi avem încredere că totul va arăta aşa cum ne dorim“, a explicat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu. Centrul de tineret este o clădire impunătoare, care va completa astfel arhitectura comunei. „S-au început şi lucrările la spaţiile care înconjoară clădirea, s-a turnat asfaltul pentru parcare. Urmează ca în săptămânile următoare să fie plantaţi şi arbuştii ornamentali, florile şi gazonul, toate acestea fiind suportate integral de la bugetul local“, a adăugat primarul Ancuţa Belu.

After school-ul, un proiect ambiţios ce continuă cu succes

Deşi centrul dedicat tinerilor va deveni mândria comunei, nici celelalte lucrări nu sunt de neglijat. Şefa autorităţii locale se declară mulţumită de faptul că lucrările din cadrul proiectului de înfiinţare a centrului after school din localitate continuă. „Am avut o contestaţie pentru lucrările de la after school, însă am câştigat procesul, instanţa ne-a dat dreptate chiar de la primul termen. Astfel, firma adjudecatară şi-a putut relua lucrările, nefiindu-ne astfel afectat termenul limită pentru finalizarea obiectivului. În luna iulie, pe 31, vor fi finalizate lucrările şi de la această investiţie“, a adăugat primarul Anca Belu.

Asfaltare cu bani de la bugetul local

Şi proiectele de asfaltare derulate în comună merg bine, din punctul de vedere al şefei autorităţii publice locale de la Kogălniceanu. „Pe 12 mai, am dat ordinul de începere a lucrărilor pentru asfaltarea străzilor Mircea cel Bătrân şi Unirii, pe o suprafaţă de 1,2 kilometri. Banii provin de la bugetul local, iar costurile sunt de aproximativ 630.000 de lei. Avem însă planuri mai mari pentru asfaltarea drumurilor, pregătim studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru un proiect de asfaltare a cinci kilometri de drumuri cu bani de la buget, dar şi cu ajutorul unui credit furnizor. Mă bucur să văd că, deşi astfel de lucrări de asfaltare presupun un deranj pentru localnici, ei sunt totuşi implicaţi în viaţa comunei şi chiar ne întrebă cu ce ne pot ajuta“, a mai spus primarul Anca Belu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii