Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin pentru localnici, scutiri de taxe pentru comercianţi Vezi măsurile luate de Gheorghe Hânsă, în urma inundaţiilor

ro

05 Jul, 2013 00:00 1437 Marime text
Administraţia locală de la Cernavodă îşi canalizează eforturile pentru remedierea prejudiciilor provocate de inundaţiile de la sfârşitul lunii trecute.
Amintim că, duminică, 30 iunie, la Cernavodă a plouat excesiv, cantitatea de precipitaţii depăşind 97 l/mp, reprezentanţii autorităţii locale şi cetăţenii privind neputincioşi cum ploaia face ravagii în oraş.
 
În ultimele cinci zile, echipele Primăriei Cernavodă, ale SC Utilităţi Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL şi ale RAJA au lucrat la flux continuu pentru a acoperi craterele produse de viituri în carosabil şi în trotuare sau pentru a îndepărta aluviunile de pe străzi şi din gospodării.

Totodată s-a acţionat pentru eliminarea apei din subsolurile blocurilor şi reabilitarea reţelelor termice afectate, au anunţat, ieri, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Cernavodă.
Aceste lucrări se desfăşoară şi în prezent, echipele oferind sprijin şi cetăţenilor ale căror gospodării au fost lovite de inundaţii.
Viitura a distrus în calea sa 21 de străzi şi trotuare şi a inundat 19 gospodării. Alte cinci case au fost afectate într-o măsură mai mică, fiind, în aceleaşi timp, deteriorate reţele întregi de canalizare şi termice aflate în lucru.

Aproximativ 730 de mii de lei este bilanţul prejudiciilor suferite de către Administraţia Locală, în urma distrugerilor provocate de apele învolburate. Peste 690 de mii de lei au fost pierduţi ca urmare a prejudicierii lucrărilor la reţelele termice şi a formării de cratere în carosabil. Totodată, la aproximativ 30 de mii de lei au fost estimate pagubele produse la sistemul de rigole şi la unul din zidurile de sprijin ale oraşului.
„Din fericire, acest episod va fi de domeniul trecutului, iar Primăria îşi canalizează în prezent toate resursele pentru a reabilita zonele afectate şi pentru a duce la bun sfârşit proiectele aflate în lucru.
De asemenea vor fi aplicate noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Primăria oraşului Cernavodă.
 
Agenţii economici afectaţi de inundaţii, scutiţi de taxe
 
Comercianţii din zona de centru a oraşului îşi vor putea amplasa terasele şi tonetele pe aleea pietonală, fără a le fi percepute taxe. Având în vedere lipsa fondurilor pentru a-i despăgubi pe agenţii economici afectaţi de inundaţii, edilul Gheorghe Hânsă a solicitat ca aceştia să fie scutiţi de plata taxelor de amplasare a teraselor pe aleea pietonală, pe toată perioada verii.
 
Sprijin pentru comuna Rasova
 
La Rasova, şuvoaiele de apă au afectat puternic drumurile din comună, provocând formarea de cratere adânci de peste 4 metri.
Edilul Gheorghe Hânsă s-a deplasat, în urmă cu trei zile, împreună cu prefectul Eugen Bola, la Rasova. Impresionat de situaţia gravă din această localitate, primarul oraşului Cernavodă i-a spus primarului comunei Rasova, Mihalache Neamţu, că îl va sprijini în demararea lucrărilor de reabilitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii