Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:05 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spiritul Crăciunului i-a „înmuiat“? CJC nu se constituie, momentan, parte civilă în dosarul lui Nicuşor Constantinescu şi al angajaţilor(rechizitoriu)

ro

23 Dec, 2014 00:00 1067 Marime text
Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa pe anul 2014 a început în ritm festiv. Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ Constanţa a răsunat de glasurile colindătorilor. Un cor al Arhiepiscopiei Tomisului, colindători de la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam“ din Constanţa, precum şi micuţii cu implant cohlear de la Asociaţia persoanelor cu deficienţe de auz „Să auzim glasul mamei“ au venit să îi colinde pe aleşii judeţeni. Vestitorii Crăciunului au primit daruri din partea liderilor CJ Constanţa, la fel ca toţi consilierii prezenţi la ultima şedinţă din acest an.

 Moment de reculegere, în amintirea victimelor Revoluţiei

Şedinţa a început însă cu un moment de reculegere, ţinut în memoria celor care şi-au pierdut viaţa pentru libertate şi democraţie în decembrie 1989. Iniţiativa i-a aparţinut vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. Majoritatea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi priveau rectificări ale bugetului de venituri şi cheltuieli pentru instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa (Teatrul de Copii şi Tineret Constanţa „Căluţul de Mare“, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul“ Constanţa, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea şi Direcţia Publică Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Constanţa), precum şi rectificarea bugetului judeţean pe anul 2014. Totodată, 28 dintre cei 31 de consilieri judeţeni prezenţi au avizat favorabil proiectul de hotărâre privind modificarea Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2012 şi a Programului cu obiectivele şi lucrările aferente programelor judeţene pe anul 2014, finanţate din bugetul CJC. „Am alocat către RAJDP, pentru anul 2014, 21 de milioane de lei, apoi au rămas cu 20 de milioane de lei, ei au cheltuit anul acesta pe lucrările efectuate doar 16 milioane, bani care ajung înapoi în bugetul Consiliului Judeţean“, a explicat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir.

Consiliul Judeţean nu se va constitui, momentan, parte civilă în dosarul lui Nicuşor Constantinescu 

De altfel, la finalul şedinţei, Cristinel Dragomir a readus în discuţie adresa primită de la DNA în care se solicita CJ Constanţa să precizeze dacă se va constitui parte civilă în cel de-al treilea dosar al preşedintelui în funcţie, Nicuşor Daniel Constantinescu. „Propunerea mea este să așteptăm să vedem rezultatul procesului. Vedem cât este, dacă este vorba de vreo pagubă, și, imediat după hotărârea definitivă care va fi, noi, Consiliul Județean, să ne constituim parte civilă, să introducem acțiune la instanța civilă pentru recuperarea prejudiciului“, a explicat Dragomir. Propunerea sa, care nu s-a materializat într-o hotărâre de Consiliu Judeţean, a fost votată, în unanimitate, de toţi cei 31 de consilieri judeţeni prezenţi. Vicele Cristinel Dragomir a explicat că a ajuns la această concluzie după ce a discutat şi cu avocaţii, având în vedere şi prevederile articolului 20 din noul Cod de Procedură Penală. Ceea ce înseamnă că, momentan, Consiliul Judeţean nu va încerca să recupereze presupusul prejudiciu menţionat în dosarul în care a fost trimis în judecată Nicuşor Constantinescu alături de alte 18 persoane, printre care şi angajaţi ai Consiliului Judeţean, dosar în care valoarea prejudiciului estimat de procurorii DNA Constanţa este de 30 de milioane de lei. Precizăm că, în cauză, Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă cu peste 1,2 milioane lei, raportat la prejudiciul adus statului.

 
Puteţi citi pe ZIUA de Constanţa rechizitoriul întocmit de procurori în această cauză. Aici
 


 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii