Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacole antrenante şi daruri alese, de Ziua Copilului, la Crucea Gheorghe Frigioi - „Avem de învăţat de la cei mici“

ro

02 Jun, 2015 00:00 2219 Marime text
Ziua Internaţională a Copilului nu putea să treacă neobservată tocmai în localitatea condusă de un primar dăruit primei sale meserii, aceea de dascăl. În localitatea constănţeană Crucea, copiii au un loc aparte în sufletul primarului, astfel că ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită aşa cum se cuvine. Încă de sâmbătă, cei mici au primit vizita unei „găşti vesele“. O trupă de entertaineri profesionişti au pus în scenă un spectacol antrenant dedicat copiilor, ţinându-i pe cei mici în priză aproape întreaga zi. „Am pregătit spectacole pentru copii, adecvate vârstelor lor - spectacole de teatru, muzică şi dans, susţinute la Căminul Cultural din Crucea, dar şi în aer liber. De altfel, în fiecare lună, noi organizăm activităţi recreative şi interactive pentru copii, pentru că mulţi dintre ei provin din familii care nu au o situaţie materială tocmai bună, astfel că, pentru aceştia, singurele momente în care văd şi altceva sunt cele oferite de noi“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Însă cum ar arăta Ziua Copilului fără dulciuri? Tocmai de aceea, după petrecerea dată în cinstea lor de autorităţile locale, primarul, alături de reprezentanţii Consiliului Local, a împărţit daruri celor mici. „Toţi copiii prezenţi au primit din partea noastră dulciuri de foarte bună calitate, pe care cei mici nu şi le pot permite în fiecare zi, sucuri naturale şi alte produse care le-au făcut plăcere. Nu le-am oferit însă jucării, pentru că nu putem şti preferinţele fiecărui copil, fiind vorba şi de mai multe categorii de vârstă, dar cu siguranţă dulciurile i-au încântat. Este vorba despre aproximativ 600 de copii din toate satele arondate comunei, cărora le-am îndulcit ziua“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi. „A fost un dar şi pentru noi să vedem pe feţele lor adevărata recunoştinţă şi adevărata bucurie. Un «Mulţumim, domnule primar!» spus din toată inima de micuţii aceştia ne-a făcut tuturor ziua mai senină şi ne-a dat un imbold de a continua toate iniţiativele demarate în sprijinul lor“, a precizat şeful autorităţii publice locale. „De multe ori, uităm cum este să fii copil, dar avem de învăţat de la cei mici, trebuie să învăţăm să păstrăm cu toţii în noi acea scânteie vie a copilăriei, acea inocenţă a bucuriilor venite din lucruri mărunte“, a conchis primarul Gheorghe Frigioi.
 
Pentru cei mai mici însă, darul cel mare va veni la toamnă, odată cu începutul noului an şcolar, atunci când prichindeii vor învăţa în noul sediu al grădiniţei, aflat acum în construcţie, după mai mulţi ani de trudă a aleşilor locali.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii