Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol inedit de cântec popular autentic, la Ovidiu Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, la cea de-a XII-a ediţie

ro

18 May, 2019 00:00 1740 Marime text

Primăria Ovidiu, în colaborare cu Consiliul Local Ovidiu şi Centrul Cultural „Elena Roizen“, organizează cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“. Evenimentul se va desfăşura în cadrul Zilelor Oraşului Ovidiu, în perioada 28-30 iunie 2019. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean „Teodor T. Burada“ Constanţa, la iniţiativa primarului George Scupra, va include şi un moment dedicat de Primăria Ovidiu memoriei artistei Elena Ionescu Cojocaru. Mai mult, începând cu acest an, va fi acordat şi un trofeu cu numele regretatei interprete a cântecului popular.
 
Festivalul cântecului popular „Elena Roizen“ este o manifestare care îşi propune valorificarea tezaurului folcloric din România, afirmarea şi promovarea valorilor autentice, introducerea în circuitul naţional de noi talente, precum şi prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele zone etnofolclorice al ţării. Scopul festivalului este descoperirea şi promovarea soliştilor vocali de muzică populară din România, dar şi din Republica Moldova; valorificarea de către tinerii interpreţi a caracteristicilor zonei etnofolclorice din care provin şi e costumelor populare specifice zonei respective; cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor; conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti autentice.
 
La concurs pot participa interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populara românească din ţară şi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 ani şi cu o foarte bună cunoaştere a zonei folclorice pe care o reprezintă. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei de provenienţă, dintre care una fără acompaniament şi una cu acompaniament orchestral. Înscrierile se fac până pe data de 7 iunie. Juriul este format din personalităţi de seamă din domeniul folclorului românesc. Festivalul se va desfăşura în data de 28 iunie.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii