Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

ro

17 May, 2019 00:00 1474 Marime text
Zeci de locuitori ai comunei Cumpăna au marcat, miercuri seară, alături de reprezentanţii autorităţii publice locale, Ziua Familiei.
 
Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna, reprezentate legal prin primarul ec. Mariana Gâju, au marcat în data de 15 mai, în incinta Casei de Cultură din localitate, Ziua Internaţională a Familiei.
 
Conform tradiţiei, au fost celebrate familiile căsătorite în comuna Cumpăna care în acest an marchează nunta de aur - 50 de ani de căsătorie. De asemenea, au fost invitate familiile întemeiate în luna mai şi viitoarele cupluri care, tot în această lună, îşi vor uni destinele prin încheierea căsătoriei. Familiile sărbătorite au primit în dar spectacolul „ E vremea să ne întâlnim”, avându-i ca protagonişti pe îndrăgiţii actori Vasile Muraru şi Valentina Fătu şi cunoscuţii interpreţi Gabriel Dorobanţu, Daniela Tănase, dar au primit şi diplome, flori, daruri simbolice, care să le amintească de acest moment unic din viaţa domniilor sale. „Familia tradiţională românească este cărămida de temelie a sufletului românului. În egală măsură îi apreciem şi pe cei înţelepţi, dar şi pe cei ce care vin cu forţa, cu ardoarea de viaţă şi de a aduce continuitatea vieţii pe pământ”, a spus primarul ec. Mariana Gâju.
 

Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită anual pe 15 mai
 

Printr-o rezoluţie din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei. În ţara noastră, această zi este marcată în fiecare an în duminica cea mai apropiată de 15 mai. Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanţa familiilor, fără discriminare, în societate. Sunt promovate valori precum toleranţa, respectul, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii