Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Greavu „Nu cred că mai are rost să candidez pentru Primăria Constanţa"

ro

27 Jan, 2012 00:00 4879 Marime text
greavu-SorinGreavu20.jpgGreavu susţine că el şi constănţenii nu-şi doresc acelaşi lucru, anume salvarea Constanţei, dar şi că nu e Superman.

După ce Curtea Constituţională Română a anunţat că alegerile locale nu vor avea loc simultan cu cele parlamentare, aspiranţii la un mandat de primar au început să se agite. Intră sau nu în cursă? Au sau nu şanse reale? O reacţie oarecum neaşteptată este cea a lui Sorin Greavu, administratorul Romned Port Operator, care anunţase încă din august 2009 că este decis să-l dea jos pe Radu Mazăre de la conducerea administraţiei publice locale. În plus, Greavu şi-a confirmat, de-a lungul timpului, intenţia de a candida, expunându-şi o serie din principiile care, în opinia sa, l-ar ajuta să obţină mandatul de edil-şef.

Mai nou însă, întrebat dacă va candida sau nu la Primăria Constanţa, a declarat: „Mă gândesc dacă merită sau nu să candidez. N-am luat încă decizia finală, dar nu cred că are rost". Greavu susţine că optimismul debordant pe care l-a afişat până destul de recent a cam dispărut şi asta pentru că locuitorii oraşului Constanţa nu-şi doresc aceleaşi lucruri ca şi el. „Nu ştiu dacă oamenii vor curăţenie, parcări, dispariţia maidanezilor şi alte lucruri de genul acesta. Fiindcă, din câte constat, ei vor punga, vor la mână-ntinsă. Asta e realitatea. De aceea spun că nu ştiu dacă mai are rost ca, din dorinţa de a schimba oraşul ăsta, să mă lupt. Cu cine să mă lupt? Cu cine?", a întrebat retoric Greavu.

Acesta a menţionat şi că a fost curtat de mai multe formaţiuni politice pentru o candidatură, dar că rămâne constant în decizia de „a nu deveni politician". „Nu-mi doresc să schimb pe A cu B la Constanţa. Adică un rău cu alt rău. Fapt pentru care nu vreau să activez politic".

Curios este că, în cursul anului trecut, Greavu făcuse un pas înainte în ideea notorietăţii, în sensul că a decis să se implice în acţiunea de împărţire a sacoşelor lui Mazăre pentru ca bătrânii Constanţei să nu mai fie actori ai cozilor umilinţei. Astfel, la iniţiativa prefectului Claudiu-Iorga Palaz, Greavu a anunţat că e decis să ajute cu mai mulţi voluntari ai ONG-ului său, „Salvaţi Constanţa", la distribuirea sacoşelor. Azi însă, Greavu concluzionează: „Constănţenii nu vor salvarea Constanţei. Or, trebuie să ne dorim acelaşi lucru, ca să candidez. Nimeni nu e Superman".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii