Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţii pentru subvenţia gigacaloriei Primăria vrea să împrumute 10 milioane de lei pentru a evita „insolvenţa” RADET

ro

01 Oct, 2016 00:00 4046 Marime text
Municipalitatea a anunţat că nu a identificat deocamdată soluţii pentru asigurarea subvenţiei pentru gigacalorie pentru anul 2016, dar caută soluţii pentru a obţine banii din care vor fi plătite subvenţiile.
 
Primarul Decebal Făgădău a declarat că are în vedere accesarea unui împrumut de 10 milioane de lei, pentru RADET, pentru a acoperi cheltuielile pe lunile septembrie şi octombrie.
„Banii pentru subvenţiile acordate la încălzire vor fi acordaţi de Primărie în avans, către RADET, pentru ca Regia, la rândul său, să îşi poată face plăţile către Elcen şi furnizorul de gaze”, a afirmat edilul-şef.
 
Făgădău a mai spus: „Nu cred că intrarea în insolvență a Regiei ar fi o soluție. În momentul de față, împreună cu RADET analizăm posibilitatea de contractare a unui credit care să țină în viață relația Electrocentrale RADET până când începe sezonul rece. În acel moment, se va intra într-o altă logică, aceea de acordare în avans a sumelor pentru subvenționarea prețului gigacaloriei, astfel încât cei de la RADET să poată achita CET-ului, iar CET-ul, la rândul lui, să plătească furnizorii de gaz”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dragusin 08 Oct, 2016 08:20 CONCLUZIE ///TOT CETATEANU CONSTANTEAN SA SUPORTE MIZERIA ASTA DE RADET....DIN TAXE SI IMPOZITE....