Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă de sfinţire la Cumpăna Patru blocuri ANL vor fi gata primăvara viitoare (Galerie foto)

ro

10 Apr, 2012 00:00 3913 Marime text
cumpana-cumpana1.jpgSăptămâna Mare a început frumos pentru mai mulţi tineri din localitatea Cumpăna, care peste un an vor beneficia de o locuinţă ANL.

Peste 50 de persoane, alături de Mariana Gâju, primarul din localitatea Cumpăna, şi de mai mulţi consilieri locali, s-au adunat ieri pe amplasamentul unde vor fi construite patru blocuri ANL, mai exact pe şoseaua Strajei nr. 45. Un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au oficiat slujba de sfinţire a viitoarelor locuinţe. „Azi, în această zi sfântă, noi sfinţim acest loc, unde se vor ridica patru blocuri, fiecare dintre ele cu câte 16 apartamente, pentru tinerii din localitatea Cumpăna. Mai avem mult până vom ajunge o comună europeană, dar le facem pe toate încet-încet. Nu cred că ne vom opri aici. În Cumpăna locuiesc 3.500 de tineri care au nevoie de o locuinţă. Sunt o fiică a comunei care, alături de cele 15.000 de suflete, se bucură de evenimentul de astăzi", a declarat edilul Mariana Gâju. În semn de mulţumire, aceasta a înmânat diplome de excelenţă Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, reprezentantului zonal al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Radu Stoian, dar şi reprezentanţilor societăţii Litoral Construct SA, firma care va construi cele patru blocuri. „Vreau să înmânez această diplomă de excelenţă Arhiepiscopului Tomisului pentru cei 11 ani de arhierie, precum şi o monografie a comunei Cumpăna, în care sunt reflectate toate proiectele realizate de administraţia locală", a mai spus Mariana Gâju. La rândul său, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ţinut să precizeze că localitatea Cumpăna este o comună a faptelor frumoase. „Satele noastre cresc şi se modernizează la standarde europene. La Cumpăna am fost martor la inaugurarea mai multor aşezăminte: şcoli, grădiniţe, blocuri, sală de sport. Doamna primar s-a îngrijit să obţină fonduri pentru aceste locuinţe. De aceea, credem că nu se va opri aici. Cumpăna este o comună cu multe fapte frumoase şi trebuie să fie un exemplu pentru alte localităţi din judeţ", a menţionat Arhiepiscopul Tomisului. Prezenţi la slujba de sfinţire, mai mulţi beneficiari ai viitoarelor locuinţe ANL s-au arătat bucuroşi că peste un an vor avea şi ei casa lor. „Îi mulţumim doamnei primar pentru că se gândeşte şi la tinerii din localitate", a ţinută să spună o tânără din comună. Aşadar, la Cumpăna vor fi construite patru blocuri a câte 16 apartamente. În total, vor fi puse la dispoziţia tinerilor din localitate 64 de apartamente. Valoarea proiectului se ridică la 5.406.728,18 de lei, termenul de finalizare fiind 28 martie 2013. Constructorul locuinţelor pentru tineri este SC Litoral Construct SA Constanta, iar proiectantul este SC Structuri SRL Vrancea. În prezent, la Primăria din localitate au fost depuse peste 1.700 de cereri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mariana gaju 23 Jun, 2012 16:31 Stimata doamna Bontu : nu stiu
  • bontu iuliana 12 Apr, 2012 09:14 d-na Primar am dosarul depus pentru ANL din 20o9 nr.11338 e posibil ca anul acesta sa primesc si eu o locuinta ? Va multumesc
  • ion 10 Apr, 2012 15:59 D-na Primar,cind se va uni Cumpana cu Constanta sa reabilitati si carierul Veterani ca mazare e preocupat mai mult de Madagascar.