Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţie fără precedent Un revoluţionar a divizat pesediştii din Consiliul Local Constanţa

ro

08 Apr, 2014 00:00 1849 Marime text
Aleşii locali constănţeni au supus ieri votului un proiect de hotărâre privind punerea în aplicare a sentinţei civile nr. 3.404/18.06.2013 a Tribunalului Constanţa, definitivă şi irevocabilă. Articolul 1 al proiectului prevede că „se aprobă trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa a terenului în suprafaţă de 4,50 mp reprezentând loc de veci - figura A17, lot 18, situat în Cimitirul Municipal Constanţa“. Al doilea articol prevede, la alineatul 1: „Se aprobă atribuirea în proprietate, fără plată, domnului Buzincu Gheorghe, a terenului prevăzut la art.1, în vederea executării de lucrări definitive (criptă+cruce) având ca scop realizarea înhumărilor“. În acelaşi proiect de hotărâre se menţionează, la articolul 7: „Se aprobă atribuirea în proprietate numitului Buzincu Gheorghe a terenului în suprafaţă de 500 mp, situat în municipiul Constanţa, strada General Mr. Toma Zotter nr. 10, lot 2, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, cu destinaţia de locuinţă“. Acest Gheorghe Buzincu şi-a susţinut ieri cauza în faţa Consiliului Local Municipal Constanţa, solicitând aleşilor locali să i se dea măcar locul de veci.
Viceprimarul Decebal Făgădău s-a pronunţat categoric împotriva acestui proiect, explicând că instanţa poate cere unui consiliu local supunerea la vot a unui astfel de proiect, dar nu îi poate impune acestuia cum anume să voteze. Edilul a precizat că, în cazul în care acest proiect ar trece, s-ar crea un precedent periculos, în sensul în care mai mulţi constănţeni ar putea solicita locuri de veci. Făgădău a promis, în schimb, iniţierea unui proiect de hotărâre prin care acestui Gheorghe Buzincu să i se acorde, dacă se va considera că este cazul, un loc de veci în concesiune.
Interesant a fost însă că revoluţionarul a impresionat Consiliul Local Constanţa. Sau cel puţin o parte dintre membrii acestuia. După ce Buzincu a declarat că a fost, vreme de 43 de ani, profesor de matematică şi după ce a recitat „Doina“ lui Mihai Eminescu, social-democraţii au propus amânarea acestui proiect de hotărâre. O parte dintre consilierii PSD au votat „împotrivă“, în vreme ce o parte au votat pentru amânarea acestuia. Situaţie fără precedent în grupul PSD din Consiliul Local Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii