Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă de îndată, la Cernavodă Muzeul Axiopolis din oraş va avea încă cinci secţii, care vor funcţiona într-o nouă clădire

ro

11 Apr, 2014 00:00 2099 Marime text
Ieri, la Cernavodă, a avut loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local. Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte de hotărâre, iniţiate de edilul Gheorghe Hânsă. Reuniunea de îndată a aleşilor locali de la Cernavodă vine după şedinţa ordinară din 31 martie.

Astfel, în cadrul şedinţei de ieri, aleşii locali şi-au exprimat voturile cu privire la aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2014, aprobarea bugetului creditelor interne şi a listei pe anul 2014, precum şi asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea preluării imobilului 2788 Cernavodă din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al oraşului Cernavodă. „Este vorba despre o construcţie aparţinând fostei garnizoane militare, care a fost în grija Ministerului Apărării Naţionale.

Cum unitatea militară de la Cernavodă este în prezent de dimensiuni reduse, am depus încă din anul 2008 o solicitare ministrului de resort, prin care ne exprimam dorinţa de a trece în patrimoniul Consiliului Municipal imobilul în cauză. Este o clădire foarte frumoasă dar, pentru că nimeni nu s-a ocupat în mod special de ea, a început să se degradeze. În plus, este alipită clădirii unde funcţionează Muzeul Axiopolis“, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa edilul oraşului, Gheorghe Hânsă. „Vom prelua clădirea fostei garnizoane, o vom reabilita, iar acolo urmează să funcţioneze, peste cel mult trei ani, cinci secţii noi ale muzeului Axiopolis“, a adăugat primarul de la Cernavodă.

De asemenea, edilul Gheorghe Hânsă a mai declarat că procedura privind achiziţionarea unui cămin de nefamilişti din Cernavodă, unde se vor muta cei care şi-au pierdut locuinţele în urma incendiului de la începutul anului din cartierul Columbia, este aproape finalizată. „Am vizitat după terminarea şedinţei de îndată şi căminul de nefamilişti. Arată destul de bine. Cu unele investiţii vom putea transforma cele 105 camere ale imobilului în 70 de locuinţe decente pentru cei care şi-au pierdut atunci agoniseala de-o viaţa“, a afirmat Hânsă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii