Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință de Consiliu Județean. Alianța PNL-PMP-ALDE s-a impus din nou în fața lui Horia Țuțuianu

ro

28 Aug, 2020 00:00 1847 Marime text
  • A avut loc penunltima ședință a Consilului Județean Constanța din mandatul 2016-2020
  • Pe ordinea de zi, 47 de proiecte, unul fiind retras chiar de inițiator
  • Aleșii locali județeni de la PNL – PMP și ALDE au votat împotriva proiectului nr. 5 - privind aprobarea încheierii unui contract de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și împuternicirea conducerii pentru semnarea acestui contract
  • Un alt proiect care a stârnit discuții a fost cel privind privind transmiterea materialului lemnos unor primării din județ
  • Fără să consulte pe nimeni, încă președintele CJ, Horia Țuțuianu le-a distribuit unor primării PSD, însă proiectul a fost amendat de PNL și a trecut în forma modificată
 

Ieri a avut loc penunltima ședință a Consilului Județean Constanța din mandatul 2016-2020. Ședința s-a desfășurat în regim de videoconferință și a avut pe ordinea de zi, 47 de proiecte, unul fiind retras chiar de inițiator, președintele CJ, Horia Țuțuianu.
Este vorba despre proiectul privind aprobarea Acordului de Parteneriat dintre UAT Municipiul Constanța și UAT Județul Constanta pentru amplasarea indicatoarelor direcționale și a panourilor de informare, în vederea semnalizării Centrului de Excelență în Turism și Servicii „Tomis”.
Aleșii locali județeni de la PNL – PMP și ALDE au votat împotriva proiectului nr. 5 - privind aprobarea încheierii unui contract de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și împuternicirea conducerii pentru semnarea acestui contract.
Aleșii județeni i-au reproșat inițiatorului că proiectul nu conține date tehnice specifice și sumele propuse pentru acest contract, prin urmare proiectul propus de Țuțuianu a picat, a precizat pentru ZIUA de Constanța, consilierul județean PNL, Marian Crușoveanu.
Un alt proiect care a stârnit discuții a fost cel privind privind transmiterea cu titlu gratuit unor unități administrativ-teritoriale a materialului lemnos rezultat urmare a acțiunii de igienizare a terenului proprietate publică a județului Constanța, în suprafata de 108.685 mp, situat în Eforie Sud, Str. Republicii nr.7.
După operațiunea de igienizare au rezultat 84 de mp de material lemnos, pe care fără să consulte pe nimeni, încă președintele CJ, Horia Țuțuianu le-a distribuit unor primării conduse de colegi de partid de la PSD.
Ajuns la comisii, proiectul a fost amendat de aleșii județeni din opoziție și a trecut de plenul CJ în forma amendată, dar fără votul PSD. Astfel materialul lemnos va fi distribuit următoarelor localități: Mihai Viteazu ,Siliștea, Seimeni, și Cuza Vodă.
Toate celelalte proiecte au fost adoptate cu majoritatea voturilor celor prezenți și fără alte probleme.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii