Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul comunei Săcele, Adrian Culicencu Funcţionar din 2008, avere publicată doar în 2014 (documente)

ro

01 Jul, 2014 00:00 2485 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, dar şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de funcţionari publici din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate. Există însă şi funcţionari care au, la prima vedere, toate documentele în regulă. Pentru că astfel de documente sunt publice şi pentru a asigura transparenţa în aparatul public, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele secretarilor din administraţiile publice din judeţ.
Secretarul comunei Săcele, Adrian Culicencu, ocupă această funcţie din anul 2008. Până atunci, el a fost consilier juridic. Din 2007, este licenţiat în Ştiinţe Juridice, după ce a urmat Facultatea de Drept a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, iar în 1995, a terminat cursurile secţiei de Electrotehnică din cadrul Grupului Şcolar Industrial Năvodari, obţinând calificarea de electrician.

Pe site-ul Primăriei comunei Săcele nu apar decât declaraţia de avere şi cea de interese, completate în anul 2014. Adrian Culicencu ne explică motivele pentru care declaraţiile din anii precedenţi nu sunt disponibile: „Site-ul instituţiei a fost refăcut de o altă firmă şi, în mai multe cazuri, de pe platforma veche nu au mai rămas salvate aceste documente. Însă informaţiile sunt, în mare, aceleaşi“, a declarat secretarul. Cu toate acestea, nici pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate nu am putut găsi actele respective.

Conform declaraţiei completate la sfârşitul lunii martie, Adrian Culicencu declară că este co-proprietar, alături de soţie, al unui apartament în Năvodari achiziţionat în anul 2010, prin programul „Prima Casă“, având o suprafaţă de 49 de metri pătraţi. La capitolul Datorii, secretarul menţionează un credit, scadent în 2040, în valoare de 27.500 de euro. El nu deţine terenuri, automobile, bijuterii, obiecte de artă ori de cult, dar nici bani în bancă sau cadouri a căror valoare individuală să depăşească 5.000 de euro. În ceea ce priveşte veniturile realizate în ultimul an fiscal, Culicencu a ridicat de la Primăria comunei Săcele un venit salarial total de 32.024 de lei, în timp ce soţia sa a câştigat din activităţi de artizanat 2.300 de lei, la care se adaugă şi alocaţia de stat a copilului, în cuantum de 504 lei. Secretarul comunei nu declară nici un interes.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii