Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seceta reduce numărul produselor din „şacoşele“ Primăriei Constanţa Pachetul şi… chestionarul

ro

14 Oct, 2015 00:00 1888 Marime text


Prin oraş se zvonea, de ceva vreme, că sunt probleme cu pachetele ce conţin alimente pe care le acordă Primăria şi Consiliul Local Municipal Constanţa. Ieri, primarul interimar Decebal Făgădău a lămurit situaţia. El a confirmat că din pachetele a căror distribuire va începe la 19 octombrie va lipsi uleiul. Explicaţia oferită: producţia de floarea-soarelui a scăzut  din cauza secetei, ceea ce a condus la majorarea preţului şi, implicit, a costului pe produsul finit - uleiul. „ Preţul la ulei a depăşit plafoanele ofertate de către cei opt ofertanţi la începutul anului. De aceea, am decis să distribuim pachetele aferente lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie fără ulei. Anulăm acordul-cadru şi vom face o procedură de achiziţie distinctă pentru ulei. Când vom finaliza licitaţia, vom acorda retroactiv, în completare, şi uleiul“, a declarat Făgădău. 

La coadă sau un voucher?

De ani buni, diverse voci de pe scena politică locală au criticat modalitatea în care se distribuie aceste sacoşe cu alimente - stând la cozi în soare, în ploaie sau în frig. Şi pentru că la oferirea de alimente n-ar renunţa niciun aspirant la fotoliul de primar al municipiului Constanţa, deoarece şi-ar pierde electoratul disciplinat şi numeros, mulţi au avansat varianta introducerii tichetelor. Iată de ce Decebal Făgădău a anunţat, ieri, că va demara, odată cu distribuirea pachetelor cu alimente aferente lunii noiembrie, un sondaj de opinie în rândul beneficiarilor.
 
„Pentru anul viitor, ar trebui să luăm în discuţie dacă vom continua să acordăm ajutoare de opt ori pe an puse în pachete fizice sau dacă există posibilitatea acordării de vouchere pentru achiziţia de alimente“, a afirmat primarul interimar. În acest sens, Făgădău va „discuta“ cu beneficiarii pachetelor pentru a decide cum va proceda în 2016 şi a asigurat că suma alocată nu va fi diminuată. „Odată cu distribuirea pachetelor din noiembrie, le vom distribui un chestionar, iar în decembrie, când vin să ridice pachetele pentru luna respectivă, îl înapoiază. Apoi centralizăm opiniile şi, aşa cum este în democraţie, deciziile se iau cu majoritate şi se aplică unanimităţii“, a concluzionat şeful administraţiei locale constănţene. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii