Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se aşteaptă fonduri pentru infrastructura rutieră din Saligny

ro

30 Jan, 2017 00:00 1104 Marime text
La începutul anului, din cauza condiţiilor meteorologice specifice iernii, primăriile nu pot derula proiecte sub cerul liber, astfel că activitatea autorităţilor locale se rezumă, în special, la întocmirea de proiecte şi obţinerea avizelor necesare derulării investiţiilor. 
 
 Sfârşitul lunii ianuarie este unul mai puţin obişnuit, deoarece bugetul de stat nu a fost încă votat, fondurile de la Guvern nu au fost repartizate administraţiilor locale din teritoriu, astfel că nici oraşele şi comunele nu au putut să-şi adopte bugetele. În aceste condiţii, şi proiectele sunt sistate, iar primarii aşteaptă ca Parlamentul să aprobe bugetul naţional cât mai rapid posibil.
 
Şi la Saligny, investiţiile aşteaptă să fie reluate, dar nu înainte ca bugetul să fie aprobat de consilierii locali. Multe dintre proiectele care trebuie să primească undă verde sunt cele de infrastructură.
 
„Aşteptăm bugetul, pentru că proiectele le avem blocate. Până nu se votează bugetul, toate lucrările sunt sistate. Dorim să continuăm programul de asfaltare în comună, Căminul Cultural de la Ştefan cel Mare, biserica să o dăm în funcţiune la Făclia. Intenţionăm să începem şi construcţia unei săli de sport. Avem proiecte multe, dar nu putem face nimic fără bugetul aprobat“, a declarat Nicolae Ţeleneanu, viceprimarul comunei Saligny.
 
Reabilitarea tramei stradale rămâne o prioritate a autorităţilor locale ale comunei, însă viceprimarul susţine că este nevoie de sume mari. Cu toate acestea, speră ca investiţiile să fie susţinute şi de Guvern şi, totodată, Primăria Saligny să poată accesa şi fonduri europene.
 
„Am făcut doi kilometri de drumuri, am turnat un prim strat de asfalt, din 26 de kilometri. Avem nevoie de bani, dar aşteptăm să trecem bine de iarnă, să sprijinim şcolile. Avem făcut un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea şcolii de la Saligny, este şi acolo nevoie de bani. Ne ţine pe loc. Cu banii pe care îi avem noi, cu fondurile europene, dacă ne mai ajută Ministerul Dezvoltării, sperăm să facem treabă“, a completat Nicolae Ţeleneanu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii