Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Satele dobrogene, sate europene Se lucrează continuu la drumul de exploatare agricolă de la Saligny

ro

15 Apr, 2014 00:00 1737 Marime text
În comuna constănţeană Saligny se lucrează de zor. Primarul Ion Beiu depune toate eforturile pentru ca unul dintre cele mai importante proiecte ale comunităţii să fie încheiat cu succes. Constructorii sunt prezenţi la datorie, astfel că autorităţile publice locale speră ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp.

„Este vorba despre un drum de aproximativ şapte kilometri, care face legătura între toate cele trei sate ale comunei - Făclia, Saligny şi Ştefan cel Mare. Va fi un drum foarte util agricultorilor, dar nu numai, pe acest sector ar urma să fie deviată de pe drumul naţional circulaţia utilajelor şi a atelajelor, care incomodează în prezent participanţii la trafic“, a spus primarul comunei Saligny, Ion Beiu. „Proiectul reabilitării drumului, care până recent a fost de pământ, este finanţat cu fonduri europene, valoarea sa fiind de 1.445.021 lei. Pentru realizarea lucrărilor de construcţie a drumului a fost organizată încă de anul trecut o licitaţie publică, câştigată de o societate din Năvodari, SC PG Delta Electron SRL“, a adăugat şeful administraţiei publice locale de la Saligny.
În altă ordine de idei, o altă lucrare importantă care se desfăşoară în prezen

t în comună priveşte construirea bisericii din satul Făclia. „Lucrările la biserica din lemn, care poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, au fost demarate în urmă cu doi ani. Ridicarea bisericii presupune o investiţie de aproximativ 700.000 de lei“, a mai spus gospodarul-şef din vestul judeţului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii