Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbători pascale îmbelşugate Vârstnicii cu venituri reduse şi persoanele cu dizabilităţi din Cumpăna au primit pachete cu alimente (galerie foto)

ro

24 Apr, 2019 00:00 2139 Marime text
Paştele va fi mai frumos în acest an pentru mai mulţi vârstnici cu venituri reduse şi persoane cu dizabilităţi din comuna Cumpăna. De altfel, a devenit deja o tradiţie ca în ajunul sfintelor sărbători de Paşte persoanele vârstnice cu venituri reduse şi persoanele cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi) din comuna Cumpăna să fie vizitate de reprezentaţii autorităţii publice locale.
 
Iată că, în Săptămâna Patimilor, trăind bucuria Învierii Domnului Iisus Hristos, fiecare dintre noi încearcă să demonstreze cât de puternic este dictonul „Dar din dar se face rai”.
 
Ieri, Primăria şi Consiliul local Cumpăna, reprezentate prin primarul ec. Mariana Gâju, au adus un strop de fericire şi lumină în sufletele persoanelor vârstnice cu venituri reduse şi ale persoanelor cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi). Astfel, 270 de vârstnici cu venituri reduse şi persoane cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi) au primit pachete conţinând produse alimentare necesare hranei zilnice, care conţin ulei, zahăr, făină, orez şi cozonac.
 
Totodată, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele „Florilor” şi „Sf. Maria”, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, au demarat, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, campania locală de strângere de fonduri „Fă-le o bucurie!”. Pachetele pregătite vor fi donate unui număr de 15 familii nevoiaşe identificate de către asistenţii sociali ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei.
 
„Împreună cu Serviciul de Asistenţă Socială şi cu parohiile din localitate, identificăm familiile care au nevoie de sprijinul nostru. Astfel, campania de strângere de fonduri - care a devenit o tradiţie pentru Cumpăna - „Fă-le o bucurie!” se adresează, în acest an, unui număr de 15 familii. Avem copii cu dizabilităţi, bătrâni care au pensii până în 700 de lei. Am reuşit să le aducem produse produsele de care au nevoie pentru masa de Paşte: zahar, făină, mălai, orez, paste făinoase, ouă, ulei, produse de carne, dar şi cozonac. Este un pachet consistent, având în vedere că ne adresăm unor familii de trei, patru şi cinci membri. Foarte multe persoane, cu suflet mare, vor să dăruiască şi vin şi ne oferă alimente, jucării, îmbrăcăminte. Deşi ne aflăm la 5 km de municipiul Constanţa, sunt familii în comună care au nevoie de ajutor. Să le dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune, pace şi armonie în casele dumnealor!“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 

„Fă fericit un copil necăjit!“, proiect demarat de Filiala de Cruce Roşie Constanţa

 
Fiecare copil are povestea lui tristă, dar mai trist este când de sărbători nu reuşesc să aibă un moment de fericire. De aceea, Primăria Cumpăna a demarat un proiect adresat unui număr de 120 de copii din localitate. În data de 23 aprilie 2019, în Campusul Şcolar al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna a avut loc o activitate desfăşurată de Filiala de Cruce Roşie Constanţa în parteneriat cu membrii Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, chef Cristian Nica, chef Cristian Olteanu şi chef Ionela Musete.
 
Copiii care au beneficiat de această masă au învăţat de la voluntarii Filialei de Cruce Roşie Constanţa şi cum să acorde primul ajutor. Partenerii acestui minunat proiect sunt: Filiala de Cruce Roşie Constanţa, Subfiliala de Cruce Roşie Cumpăna, chef Cristian Olteanu, chef Ionela Muşet, chef Cristian Nica, Primăria comunei Cumpăna, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Chefs for Humanity by ACEEA.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii