Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare devenită tradiţie Eroii neamului, comemorați la Cumpăna de Ziua Armatei (galerie foto+video)

ro

26 Oct, 2019 00:00 2270 Marime text
An de an, cu ocazia Zilei Armatei Române, administraţia publică locală a comunei Cumpăna organizează ceremonialul de cinstire a militarilor care şi-au pierdut viaţa în cele două Războaie Mondiale. Iată că și ieri, la Cumpăna a avut loc o ceremonie militară și religioasă, de Ziua Armatei. Evenimentul a debutat cu depunerea coroanelor de flori la “Memorialul Eroilor”, continuând  cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor din Primul Rǎzboi Mondial, situat ȋn apropierea Bisericii „Sfânta Maria“. Ulterior, au fost depuse coroane de flori și la Monumentul eroilor din cel de-al doilea război mondial, situat în fața Casei de Cultură din Cumpăna.
 
La eveniment au fost prezenţi primarul comunei Cumpăna ec. Maria Gâju, viceprimarul Florin Neagu, consilieri locali, reprezentanţii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” şi ai Grădiniţei „Florilor” şi „Sfânta Maria” din localitatea Cumpăna.
Cei prezenţi au depus coroane de flori la cele trei monumente din cumpăna Cumpăna, ridicate în memoria ostaşilor căzuţi pe fronturile de luptă.
 
De asemenea, administraţia publică locală nu l-a uitat nici pe veteranul de război Ion Ceapă. După intonarea imnului de stat şi depunerea de coroane, veteranul Ion Ceapă, de 102 ani, a fost felicitat de primarul Mariana Gâju şi de toţi cei prezenţi. Ion Ceapă, cetăţean de onoare ai comunei, a primit din partea autorităţilor o diplomă de onoare şi un premiu de 300 de lei.
 
„De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradiţională, cinstită de întreaga noastră naţiune, pentru conţinutul său simbolic, încărcat de istorie şi valori naţionale perene, ţin să adresez tuturor cadrelor militate în activitate şi în rezervă, dar şi veteranilor de război, aprecierile mele pentru nobila şi neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba ţării pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, integrităţii teritoriale şi democraţiei constituţionale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate şi împliniri. La mulţi ani tuturor cadrelor militare active şi în rezervă!“, a declarat primarul ec. Mariaja Gâju.
 

Semnificaţia Zilei Armatei Române

 
În această zi se sărbătoreşte armata română, care, la data de 25 octombrie 1944, a eliberat de sub ocupaţia horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată prin Decretul nr. 381 din 1.10.1959. Ieri, de Ziua Armatei Române a fost arborat drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, a fost ridicat Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi au fost organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.
 
Video.
 
 
Citește și:
 
Ceremonie militară și religioasă la Cumpăna, de Ziua Armatei (galerie foto + video)

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Cumpăna

De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradiţională Ceremonie militară şi religioasă şi depunere de coroane, organizate de Primăria Cumpăna (galerie foto)

Ziua Armatei Române Cumpăna îşi comemorează eroii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii