Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare de mare însemnătate pentru comuna Cumpăna ÎPS Teodosie va sluji la hramul bisericii şi va boteza patru copii

ro

14 Aug, 2014 00:00 3213 Marime text
Comuna Cumpăna se pregăteşte, ca în fiecare an, să îmbrace haina smereniei, pentru a primi cum se cuvine sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Cu acest prilej, localnicii îl vor avea în mijlocul lor, timp de două zile, pe Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Evenimentul de mare însemnătate pentru lumea creştin-ortodoxă va fi cinstit cum se cuvine, mai ales că, în sfânta zi de sărbătoare, se prăznuieşte şi hramul uneia dintre bisericile din localitate. Conform tradiţiei, şi în acest an, credincioşii din comună şi toţi cei care vor să li se alăture se vor putea închina la racla cu moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion, precum şi la veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, care vor fi aduse la Biserica Adormirea Maicii Domnului.
Faptele bune sunt contabilizate în... registrul de botez

Astăzi, începând cu ora 15.00, enoriaşii sunt aşteptaţi la Slujba Tainei Sfântului Maslu şi la Slujba Moliftelor Sfântului Vasile cel Mare, care vor fi oficiate de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi. Mâine, 15 august, de la ora 8.00, se va oficia Sfânta Liturghie, închinată Fecioarei Maria, la biserica ce poartă hramul sfintei sărbători închinate Maicii Domnului.
Aşa cum ne-am obişnuit, în aceeaşi zi, patru copii aflaţi în asistenţă maternală vor primi Taina Botezului, chiar din mâinile Arhiepiscopului Tomisului. Tradiţia este deja una veche la Cumpăna, zeci de micuţi fiind botezaţi la iniţiativa autorităţii locale. „Naşii copiilor sunt oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de semeni, care vor aduce o rază de lumină şi speranţă copiilor părăsiţi, veghindu-i de-a lungul vieţii lor“, a spus primarul Mariana Gâju. Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale, sărbătoarea va fi încheiată cu o agapă creştină, care va avea loc începând cu ora 12.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii