Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a constituit noul ATOP Constanţa

ro

17 Nov, 2016 00:00 1728 Marime text
Ieri a avut loc şedinţa de constituire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a format şi funcţionează pe lângă fiecare consiliu judeţean şi care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează.

Scopul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică este să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul creării unui climat de siguranţă şi securitate publică.
 
În cadrul ATOP funcţionează trei comisii de lucru, ce se întrunesc lunar: Comisia de coordonare, situaţii de urgenţă şi pentru petiţii, Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali şi Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului.
 
„Din structura ATP fac parte reprezentanţii CJC şi ai instituţiilor cu atribuţii de respectare şi asigurare a ordinii publice în judeţ - Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD, Prefectură, Poliţia Locală”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJC, Ovidiu Chircă. Acesta a mai spus că în prima şedinţă a Consiliului Judeţean va fi adoptată şi hotărârea privind componenţa nominală a Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică.
 
În ultima sa componenţă, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a fost condusă de preşedintele în funcţie a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii