Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a autosuspendat de la Garda Financiară Cristian Radu - „Intru în cursă ca să câştig Primăria Mangalia"

ro

07 Mar, 2012 02:35 3816 Marime text
Cristian_Radu.jpgCristian Radu s-a autosuspendat de la conducerea Gărzii Financiare Constanţa şi va candida pentru Primăria Mangalia.

Cristian Radu a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, autosuspendarea sa din funcţia de comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa.

Aflat de şapte ani la conducerea instituţiei, Radu a prezentat ieri un bilanţ de activitate al Gărzii, precizând că în perioada în care a fost comisar-şef s-au înregistrat creşteri la aproape toţi indicatorii de performanţă, rezultatele fiind, în general, pozitive. Deşi în cadrul conferinţei care a avut loc la sediul Gărzii Financiare Cristian Radu nu a vrut să comenteze motivul suspendării sale din funcţie, rezumându-se la a invoca „motive personale", ulterior conferinţei, Radu ne-a declarat: „Am decis să mă suspend din funcţie pentru că intru în campanie electorală. Vreau să fiu primarul Mangaliei".

„Candidez din partea mangalioţilor"

Numele lui Cristian Radu era vehiculat în contextul discuţiilor despre o posibilă candidatură la Mangalia încă de acum două săptămâni. Ieri, Cristian Radu a afirmat că va candida în calitate de independent: „Am decis să intru în campanie ca independent. Candidez din partea mangalioţilor, pe ei îi reprezint, ei m-au determinat să candidez. Şi intru în cursă ca să câştig Primăria Mangalia".

În ceea ce priveşte o posibilă susţinere a candidaturii sale de către alte formaţiuni politice, Radu a declarat că este încă prematur să vorbească despre aşa ceva, dar că „orice este posibil".

Născut pe 12 noiembrie 1970, Cristian Radu este de profesie economist, licenţiat al ASE Bucureşti, în 1997, Specializarea Management. Tot la ASE Bucureşti a absolvit, în 2006, un master în „Managementul Afacerilor Agroalimentare. În acelaşi an, Cristian Radu termină şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa şi, doi ani mai târziu, un alt master în „Drept Social European".

Până pe 1 august 2005, când a fost numit în funcţia de comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa, Cristian Radu a activat în cadrul aceleiaşi instituţii, începând din decembrie 2000.

Ovidiu Mihai, înlocuitorul lui Radu la şefia Gărzii

Cristian Radu s-a autosuspendat din funcţia de comisar-şef pentru o perioadă de şase luni. Trebuie specificat că o astfel de suspendare poate dura de la şase luni până la trei ani. Cât despre persoana care îl va înlocui la conducerea instituţiei, este vorba despre Ovidiu Mihai, comisar-şef de divizie, funcţionar în cadrul Gărzii Financiare de 14 ani. Ovidiu Mihai va continua toate acţiunile demarate de Cristian Radu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DAN VUCEA 07 Mar, 2012 13:45 Sa fie intr-un ceas bun!