Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:26 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţeaua de apă din Potârnichea, proiect finalizat cu succes În curând, la Topraisar va începe construcţia centrului after-school

ro

27 Jan, 2015 00:00 1146 Marime text
Planuri mari de investiţii au, pentru 2015, şi aleşii locali din comuna Topraisar. În urmă cu câteva săptămâni, Primăria comunei Topraisar a făcut recepţia unei lucrări de anvergură. Printr-o hotărâre luată chiar în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, Primăria comunei Topraisar a primit suma de 300.000 de lei din procentul de 20% din sumele defalcate din TVA, pe anul 2014, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură. Banii erau aşteptaţi cu sufletul la gură de administraţia locală, mai ales că foarte puţin mai lipsea până la finalizarea unei investiţii importante. „Este vorba despre recepţia lucrărilor pentru proiectul de reabilitare a drumului tehnologic de 12 kilometri destinat utilajelor agricole. Proiectul a fost depus pe măsura 1.2.5 la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi prevede modernizarea unui drum de exploatare agricolă în comuna Topraisar. Am reuşit să facem rost şi de partea de cofinanţare, care se ridică la suma de 2,2 milioane de lei. Suma de 1,5 milioane de euro, necesară acestei investiţii, provine din fonduri europene, însă 20% din valoarea proiectului trebuia acoperită de administraţia locală. Am reuşit să terminăm şi această investiţie după ultimele alocări de la Consiliul Judeţean, din decembrie 2014“, a declarat primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe.

Acesta nu este singurul proiect finalizat cu brio la Topraisar; administraţia locală a făcut recent şi recepţia lucrărilor efectuate în cadrul proiectului ce prevedea extinderea şi modernizarea reţelei de apă în satul Potârnichea. 

Un alt proiect de suflet al primarului Stelian Gheorghe, construirea unui centru de zi tip after-school, este aproape de realitate. Proiectul a fost propus spre finanţare Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice încă de acum patru ani. Acesta se află, în prezent, în stadiul de licitaţie. „În scurt timp, vom afla şi câştigătorul contractului“, a declarat gospodarul-şef de la Topraisar, Stelian Gheorghe.

Ti-a placut articolul?

Comentarii