Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport de activitate RAEDPP Constanţa acţionează în instanţă debitorii din Campusul Henri Coandă (document)

ro

07 Oct, 2016 00:00 3477 Marime text
Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, instituţie aflată în subordinea Primăriei municipiului, a făcut public un raport de activitate pe primul semestru al anului. Conform documentului postat pe site-ul Primăriei Constanţa, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2016, RAEDPP a înregistrat venituri totale în valoare de 6.820.409 lei şi cheltuieli totale de 6.146.341 de lei, ceea ce a permis ca regia să aibă un profit net de 565.042 de lei. De asemenea, preşedintele Consiliului de Administraţie al RAEDPP Constanţa, Cristian Ovidiu Tănase, a menţionat în raport că regia nu are datorii restante la furnizori, la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale şi la bugetul local.
 
Din administrarea pieţelor prin închirieri de tarabe şi terenuri, dar şi din exploatarea spaţiilor comerciale şi a terenurilor aflate în administrarea Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare, a realizat venituri de 1.968.876 de lei. Aceeaşi direcţie a avut cheltuieli totale de 1.153.000 de lei; o parte din această sumă a fost alocată pentru realizarea copertinei în Piaţa Tomis Nord (9.600 de lei), amenajarea a opt tarabe de flori din fibră de sticlă (11.600 de lei), achiziţionarea a 74 de cântare electronice (21.712,78 de lei) etc. Totodată, peste 21 mii lei s-au cheltuit cu serviciile de monitorizare a sistemelor de alarmă din pieţele Tomis III şi Griviţei, iar peste 322 mii lei, cu serviciile de curăţenie şi întreţinere curentă.

Situaţia spaţiului locativ administrat de RAEDPP 

Direcţia Administrare Imobile a RAEDPP are în acest an în evidenţă 3.226 de contracte de închiriere şi comodat, dintre care 356 sunt contracte de închiriere pentru locuinţe ANL şi 874, contracte ce vizează locuinţele sociale din Campusul Henri Coandă. Totodată, în primele şese luni ale anului în curs, aici s-au înregistrat 1.770 de cereri, dintre care: 74 vizau cumpărarea de locuinţe tip ANL, şase se refereau la schimburi de locuinţe, 17 solicitau repartizarea în locuinţe ANL, 36 pentru repartizarea de locuinţe din fondul locativ de stat, iar alte 21 pentru repartizarea unor spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă.
 
De la 1 ianuarie a.c., conform prevederilor legale în vigoare, RAEDPP Constanţa a modificat chiria pentru 336 de titulari de contracte de închiriere a unor locuinţe ANL.

În cadrul Serviciului Administrativ Henri Coandă, în acest an s-au încheiat 11 contracte de închiriere şi şapte de comodat. În paralel, au fost întocmite cinci referate de acţionare în instanţă pentru recuperarea unor debite restante, rezilierea contractelor de închiriere şi evacuarea chiriaşilor.

Numărul cazurilor de executare silită, în creştere 

RAEDPP Constanţa, prin Direcţia Juridică, avea în evidenţă, la 30 iunie a.c., 296 de litigii în curs de soluţionare definitivă, dintre care soluţionate/scoase din evidenţa consilierilor juridici pledanţi 94 de dosare, iar 202 în curs de soluţionare. Întreaga reprezentare juridică a RAEDPP Constanţa este asigurată de cinci consilieri juridici, iar zece dosare sunt reprezentate de avocaţi.
 
Trist, dar adevărat: numărul persoanelor în curs de executare silită este în creştere. Dacă 177 de dosare de acest gen figurau înregistrate din anii precedenţi, 39 s-au adăugat în primul semestru al anului 2016. De asemenea, la finele lunii iunie erau în diferite faze procedurale de executare silită 196 de dosare (76 în faza premergătoare deschiderii procedurii de executare silită propriu-zisă şi 120 în curs de executare silită), iar alte două plângeri penale sunt în anchetă pentru că administratorul fondului locativ al RAEDPP Constanţa a constatat distrugeri de bunuri imobile ori imposibilitatea administrării spaţiilor.
 
Nu în ultimul rând, la Biroul Vânzări din cadrul Direcţiei Juridice a RAEDPP Constanţa s-au finalizat în primul semestru al anului 17 contracte de vânzare fie în baza unor hotărâri ale CLM Constanţa, fie în temeiul Legii 112/1995, al Legii 85/1992 şi al unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.
 
În finalul raportului, preşedintele Consiliului de Administraţie al RAEDPP Constanţa, Cristian Ovidiu Tănase, a ţinut să precizeze că activitatea de achiziţii a regiei a fost audiată intern în primul semestru al anului, iar toate recomandările privind îmbunătăţirea activităţii şi a controlului intern organizat în regie au fost puse în practică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii