Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

ro

10 Jul, 2018 00:00 2159 Marime text
În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii locali şi judeţeni au început să-şi publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PNL Adriana Arghirescu. 

Ea este liderul grupului de consilieri liberali din Consiliul Local Municipal Constanţa. Arghirescu este membră a Comisiei pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi a Comisiei de vânzare a unor bunuri imobile aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa. Arghirescu a menţionat în raportul de activitate că nu a fost convocată la această comisie pe parcursul anului 2017.
 
Consilierul local municipal explică faptul că a susţinut audienţe atât la sediul partidului, cât şi în cadrul şedinţelor Comisiei nr. 5 şi a avut mai multe iniţiative de proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, solicitări, puncte de vedere sau luări de cuvânt. Adriana Arghirescu menţionează în raportul de activitate câteva dintre solicitările pe care le-a făcut în calitate de ales local: solicitare către Poliţia Locală de prezentare a situaţiei controalelor detaliate despre respectarea legislaţiei antifumat, solicitare către Direcţia de Audit de a prezenta rapoartele de audit realizate la SPIT pentru perioada 2010-2017, solicitare către RATC privind prezentarea raportului PWC - analiza economico-financiară şi a măsurilor de redresare economică, solicitarea unei informări referitoare la modul de organizare a controlului pe mijloacele publice de transport în comun şi rezultate acestuia, solicitare către RAEDPP privind situaţia tuturor locaţiilor care au avut sau au destinaţia de toaletă publică şi condiţiile în care au fost înstrăinate, închiriate sau concesionate.
 
Adriana Arghirescu menţionează că, deşi face parte din consiliile de administraţie a mai multor unităţi şcolare din municipiul Constanţa, nu a primit solicitare de participare Ia şedinţele mai multor CA-uri. Detalii despre acest aspect puteţi citi în secţiunea „Documente“.

Observaţii ale consilierului local Adriana Arghirescu  

În raportul de activitate, consilierul local municipal a făcut şi câteva observaţii şi propuneri, cum ar fi: proiectele de hotărâri de îndreptare erori materiale au devenit obişnuinţă, corecţiile efectuate pe parcursul şedinţelor de Consiliu Local în timpul procesului de votare scot în evidenţă superficialitatea în elaborarea acestora şi o netemeinică fundamentare. Respectarea prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local în sensul transmiterii proiectelor supuse spre analiza la termen, atât pentru comisiile de specialitate, cât şi pentru Consiliul Local, precum şi responsabilizarea executivului în procesul de fundamentare a proiectelor de hotărâri cu obiectivul eliminării erorilor materiale.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local municipal PNL Adriana Arghirescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii