Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre - „Mi-am dat seama după ce s-a întâmplat la alegeri“ Angajaţii din Primăria Constanţa, plătiţi ca să stea pe Facebook

ro

29 Nov, 2014 00:00 3131 Marime text
Proiecte noi la Primăria Constanţa. Iniţiatorul lor este, de această dată, chiar primarul Radu Mazăre, care a decis că este timpul ca instituţia pe care o conduce să intre în era social media. Şi, aşa cum a recunoscut chiar el, apropiata campanie electorală i-a dat de gândit şi i-a creat p serie de frământări, astfel că, vineri, a convocat în şedinţă directorii din instituţie, pentru a discuta despre lansarea unui cont de Facebook al Primăriei. Pesemne că oraşul Constanţa avea de toate, mai puţin o pagină de Facebook oficială a Primăriei.

Radu Mazăre - „De o săptămână ne preocupă Facebook-ul“

„Recunosc, m-au preocupat în ultima săptămână mecanismele Facebook şi recunosc că, după campania electorală, în urma căreia foarte multă populaţie a fost mobilizată, am constatat că Facebook e extrem de prezent în România, deşi ştiam din istoria recentă a altor ţări, primăvara arabă, evenimentele din Tunisia, Turcia şi aşa mai departe. Drept pentru care, de o săptămână, ne preocupă Facebook-ul şi contactul cu populaţia prin acest mijloc de interacţiune cu oamenii“, a declarat edilul-şef al Constanţei. Primarul recunoaşte şi că site-ul instituţiei pe care o conduce este destul de greoi: „Trebuie să fii expert ca să găseşti ceva pe site-ul Primăriei“. Mai mult chiar, primarul recunoaşte că a analizat paginile de Facebook ale mai multor oraşe şi a concluzionat că niciuna nu este pe atât de performantă pe cât ar trebui. De aceea, pagina Primăriei Constanţa va fi una prin care toţi cetăţenii posesori de cont de Facebook vor putea să aibă acces la informaţii de calitate.

Angajaţii Primăriei, plătiţi să stea pe Facebook 

Cel puţin asta promite edilul-şef al Constanţei: „Mare parte a populaţiei cu vârste de până la 45-50 de ani foloseşte această reţea de socializare. Aici se pot posta diverse anunţuri, de genul un şanţ este neacoperit sau a mai apărut o construcţie pe plajă. Acum, discutăm, pentru început. Vinerea viitoare vreau să îi dăm drumul, să avem contul. Nimeni în România nu mai are aşa ceva: vom avea un om care, zilnic, va discuta cu toate direcţiile din Primărie. Un om din fiecare direcţie va oferi informaţii - acelaşi lucru se va întâmpla şi cu toate regiile din subordinea instituţiei. Practic, dacă vreţi, angajaţii Primăriei vor fi plătiţi să stea pe Facebook“, a declarat primarul Radu Mazăre.

„Vom consulta populaţia în privinţa proiectelor“

În cadrul sesiunii de consultări cu directorii Primăriei Constanţa, edilul-şef a explicat că pagina de Facebook a instituţiei va avea, de fapt, trei interfeţe principale: „Vom mai avea şi o pagină de consultări, care se va numi «Hotărăşte Tu». Vom consulta populaţia în privinţa proiectelor pe care le face Primăria“, a spus Mazăre. O altă interfaţă a Facebook-ului va fi cea în care Primăria anunţă proiectele pe care le are, iar cea de-a treia pagină va fi cea în care locuitorii oraşului pot posta sesizări, comentarii, sugestii sau reclamaţii la adresa instituţiei. Totuşi, Marcela Frigioiu, secretarul municipiului, a ridicat o problemă, şi anume ca feedback-ul primit pe Facebook să nu fie decisiv. „Nu am spus că această consultare va fi hotărâtoare. Pentru că trebuie să corelăm contul cu persoanele care nu au aşa ceva. Dar cel puţin ne va conecta cu o anumită parte a populaţiei“, a explicat Radu Mazăre, care a replicat că a ajuns la concluzia că metodele folosite până acum de Primărie pentru sondarea opiniei populaţiei au devenit neperformante.

„După ce vom termina cu acest cont al Primăriei, îmi fac şi eu“

„Vreau să ne conectăm cu populaţia. Scriem pe Facebook că se închide o stradă şi ăla care stă la cafenea sau în staţie vede, dă like, distribuie. O persoană va ţine legătura cu direcţiile din Primărie şi va lua toate informaţiile de interes public şi le va posta. Azi stabilim detaliile şi de săptămâna viitoare, vineri, începem. O să vă verific personal, să ştiţi, să fiţi atenţi! Ne convine sau nu, trebuie să înţelegem că lumea s-a schimbat. Vreau să nominalizaţi oamenii“, s-a adresat primarul directorilor din instituţie prezenţi la şedinţa de vineri, din Sala „Remus Opreanu“. „Vreau puţine cuvinte şi multe imagini, obligatoriu. E un principiu al jurnalismului pe care l-am învăţat încă de acum 20 de ani din presă. Vă fac pe toţi ziarişti!“, le-a pus în vedere primarul Radu Mazăre celor care se vor ocupa de Facebook-ul Primăriei.
„Mi-am dat seama, după ce s-a întâmplat la alegeri, că Facebook este o platformă care nu mai trebuie ignorată. Facebook a fost o platformă care a fost neglijată şi nu trebuia să mai fie aşa“. „După ce vom termina cu acest cont al Primăriei, îmi fac şi eu. Deja citesc cărţi despre psihologia online, impactul Facebook “, a adăugat Mazăre, care a precizat şi că nu are nicio pagină personală până în acest moment, toate cele care se găsesc în spaţiul Facebook fiind contrafăcute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cretin 30 Nov, 2014 13:11 nu are nimuic de a face cu constantenii.sa -ti fie rusine, fitu nu a invatat nimic,caci nu esti un exemplu pentru el. parintii sunt primele exemple pentru copii. rezultatele copiilor sunt efectul exemplelor pe care le primesc
  • Ovidiu 29 Nov, 2014 10:05 In ziarele locale sunt multe articole care prezinta probleme importante ale comunitatii, apar comentarii din partea cititorilor care vin cu propuneri si sesizari privind dezvoltarea orasului,insa nu am remarcat ca un reprezentat al Primariei sa raspunda,sau cel putin sa ia in considerare doleantele constantenilor .Ma intreb citeste cineva din Primarie in ziarele locale, cel articolele ce tin de administratia orasului.Zilnic un functionar ar trebui sa faca sinteza articolelor si comentariilor din presa constanteana si sa o prezinte primarului.