Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul, la mâna CL Constanţa Ce vrea să construiască administratorul Cin-Cin, liberalul Sorin Mocianu, pe terenul din strada Ion Corvin? (documente)

ro

30 Apr, 2015 00:00 4274 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa dezbate, în şedinţa de azi, un proiect de hotărâre privind „aprobarea Planului Urbanistic Zonal - zona delimitată de strada Ion Corvin, la vest şi la nord de terenuri în proprietate privată şi la est de strada Agricultori“, PUZ iniţiat de consilierul judeţean liberal Sorin Mocianu. „Zona studiată în suprafaţă de 5.300 mp include terenul iniţiatorului în suprafaţă de 839,40 mp, identificat cu nr. cadastral 19216, intabulat în cartea funciară sub nr. 203253 conform contractului de partaj voluntar fără sultă autentificat sub nr. 861/10.05.2012 de Biroul Notarial Borună Chiriţa şi Asociaţii, precum şi din (sic!) terenuri proprietate privată“, se menţionează în proiectul de hotărâre.

Terenul consilierului judeţean PNL, în suprafaţă de 839,40 de metri pătraţi, face parte din intravilanul municipiului Constanţa şi este liber de construcţii în prezent. Conform referatului ataşat proiectului de hotărâre, propunerea dezvoltării urbanistice specifică: „Utilizări admise - ZR1, ZR2: locuinţe în proprietate privată şi locuinţe sociale, construcţii aferente echipării tehnico-edilitare, amenajări aferente locuinţelor - căi de acces carosabile şi pietonale private, parcaje, garaje, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri“. Tot aici se menţionează că „sunt admise şi echipamente publice la nivel de cartier rezidenţial - spaţii comerciale, servicii, sedii de firme, alimentaţie publică“. Potrivit aceleiaşi propuneri de dezvoltare urbanistică, în ceea ce priveşte utilizările admise cu condiţionări se precizează: „ZR1, ZR2 - locuinţele sociale nu vor depăşi 20%-30% din numărul total al locuinţelor; se admite conversia locuinţelor de la parter în spaţii comerciale (exclusiv pentru comerţ zilnic), birouri pentru exercitarea de funcţiuni liberale; se admit şi alte echipamente publice, complementare locuirii, amenajate la parterul clădirilor de locuit, cu acordul asociaţiilor de proprietari, cu următoarele condiţii - dispensarele, farmaciile, spaţiile pentru servicii vor avea un acces separat de cel al locatarilor, creşele şi grădiniţele vor avea un acces separat de cel al locatarilor şi vor dispune în utilizare exclusivă de o suprafaţă plantată minimă de 100 mp“.

Utilizări interzise

Aşa cum se specifică în acelaşi referat, utilizările interzise pentru ZR1 şi ZR2 sunt: „activităţi productive, construcţii provizorii de orice natură, depozitări de materiale refolosibile, depozitarea pentru vânzare a unor cantităţi mari de substanţe inflamabile sau toxice, autobaze, unităţi de transport şi staţii de întreţinere auto, lucrări de terasament de natură să afecteze amenajările din spaţii publice şi construcţiile învecinate ori care pot să provoace scurgerea necontrolată a apelor meteorice care împiedică evacuarea şi colectarea acestora“.

„Poate chiar voi vinde terenul“ 

Ce trebuie menţionat este că PUZ-ul reglementează maximum edificabil pe acest teren. Ceea ce va face concret consilierul judeţean PNL pe teren nu este însă clar. Am încercat să aflăm un punct de vedere de la Sorin Mocianu, administratorul Cin-Cin, dar acesta nu a răspuns mesajelor, însă, în eventualitatea în care va face o declaraţie, aceasta va fi ulterior publicată. Cu toate acestea, amintim că, în toamna anului trecut, Mocianu depunea la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia în vederea obţinerii avizului de mediu pentru avizarea Planului Urbanistic Zonal care ajunge astăzi pe masa Consiliului Local Municipal Constanţa. La momentul respectiv, liberalul declara, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Deocamdată, pregătesc documentaţia. Nu am, în momentul de faţă, vreun plan de investiţii. Poate chiar voi vinde terenul“.
De asemenea, în vara lui 2014, Primăria municipiului Constanţa îi elibera lui Sorin Mocianu certificatul de urbanism necesar elaborării PUZ-ului pentru zona delimitată la sud de strada Ion Corvin, la vest şi nord de terenuri aflate în proprietate privată şi la est de strada Agricultori, în baza avizului de oportunitate nr. 85406/18.06.2014.

Conform anunţului de intenţie pentru elaborarea PUZ-ului, PUZ elaborat de SC ED COM 96 SRL, „criteriile ce determină confortul sporit al noii inserţii urbane - locuinţă semicolectivă P + 4E şi dotări complementare sunt: funcţiunea blocului (locuinţe cu magazie), poziţia acceselor în bloc, nivelul la care este amplasat apartamentul, gradul de organizare şi dotare al spaţiilor şi serviciilor comune blocului (casa scării, lift, intrarea în bloc, evacuarea gunoiului etc.), orientarea favorabilă a blocului (tipul apartamentului şi poziţia sa în bloc), poziţia blocului faţă de surse de poluare şi gabarite faţă de elementele învecinate (construcţii, plantaţii înalte)”.

În ceea ce priveşte firma care a elaborat acest PUZ, SC ED COM 96 SRL a fost înfiinţată, conform datelor disponibile la Registrul Comerţului, în iunie 1996. Asociaţi persoane fizice în firmă sunt Cristian şi Rodica Ungureanu, cei doi fiind şi administratorii firmei. SC ED COM 96 SRL se ocupă cu „activităţi de arhitectură”.
Interesant este că această firmă a elaborat şi PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Pescarilor, strada Zorelelor, alee acces, terenuri proprietate publică şi privată, PUZ iniţiat de SC Metalica Pro Vest SRL, care de asemenea, este dezbătut în şedinţa de azi a Consiliului Local Constanţa.

Cine este Sorin Mocianu. Avere şi interese

Liberalul Sorin Mocianu a devenit, în urma alegerilor locale din 2012, consilier judeţean. Până la acest moment, el nu s-a remarcat însă printr-o activitate deosebită în CJC.
Potrivit declaraţiei de avere depuse în iulie 2012, Mocianu deţinea deja terenul de 839,40 mp, dobândit în perioada 2006 - 2012 prin contract de vânzare-cumpărare - partaj. Acestuia i se adăuga o casă de locuit de 305 mp, din care deţine jumătate, începând din 2011. La capitolul bunuri mobile figurau un autoturism Matiz şi o remorcă. Liberalul nu avea bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. De asemenea, nu avea conturi şi depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe. Avea, în schimb, două datorii: un credit de 205.000 de euro, contractat în 2007 de la Procredit Bank Constanţa, scadent pe 11 noiembrie 2014, şi unul de 200.000 de euro, contractat în 2012 de la aceeaşi instituţie bancară, scadent pe 8 aprilie 2019. În ceea ce priveşte veniturile, în anul fiscal anterior completării acestei declaraţii de avere, Sorin Mocianu realizase, ca director, administrator al SC Cin-Cin SRL, un venit de 1.934 de lei, iar soţia sa, în calitate de consilier juridic al aceleiaşi societăţi, un venit de 2.006 lei.

În declaraţia de interese depusă în iulie 2012 figura calitatea de administrator al SC Cin-Cin SRL Constanţa a lui Sorin Mocianu. La momentul respectiv, în acest document nu era specificată însă calitatea sa de membru al PNL Constanţa.

În declaraţia de avere depusă în 2013, la capitolul „bunuri“ nu se înregistrează nicio modificare în averea consilierului judeţean PNL. Interesant este însă faptul că niciunul dintre cele două credite bancare nu mai este menţionat, de unde rezultă că Mocianu şi-a achitat, în timp record, datoriile. În ceea ce priveşte veniturile, în declaraţia din 2013 apar venitul de director, administrator al Cin-Cin SRL al lui Sorin Mocianu, în valoare de 5.820 de lei, precum şi cel al soţiei, consilierul juridic al firmei, venit care se ridică la 3.784 de lei.
Interesant, nici măcar în declaraţia de interese din 2013 Sorin Mocianu nu a specificat faptul că este membru PNL.

Comparativ cu 2013, declaraţia de avere depusă în 2014 de consilierul judeţean arată identic, excepţie făcând valoarea veniturilor obţinute. Astfel, în calitate de director/administrator al SC Cin-Cin SRL Constanţa, liberalul a obţinut un venit anual de 10.508 lei, iar soţia sa, unul de 7.200 de lei, fără însă ca în această din urmă declaraţie să se specifice care anume e sursa veniturilor soţiei.
Nici în declaraţia de interese depusă în 2014 consilierul judeţean nu menţionează faptul că este membru al PNL Constanţa.

Din datele Registrului Comerţului

Conform Registrului Comerţului, societatea Cin-Cin SRL a fost înfiinţată în ianuarie 1993. Asociat persoană fizică în firmă este Hristu Mocianu, născut în 1949. Funcţia de administrator este îndeplinită de liberalul Sorin Mocianu. În ceea ce priveşte domeniul de activitate al firmei, Cin-Cin SRL figurează la Registrul Comerţului cu „restaurante“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucian56 30 Apr, 2015 07:30 Nu numai Mazare&company si-au batut joc de acest oras ci si cei alesi de noi sa ne reprezinte in Consiliul local. Primarul nu putea sa faca ceea ce a facut fara sprijinul membrilor consiliilor locale alese in ultimii 12 ani. Un exemplu actual il constitue fosta baza sportiva din Badea Cartan. Dupa ce au "curatat" zona de pomi, gradini, spatii verzi si dupa ce au facut un sondaj de opinie cu politia comunitara despre viitorul acestei baze, au asfaltat acum 2 ani aleile, au facut o parcare cu iluminat si loc de picnic, care nu a tinut prea mult pentru ca acum au predat "la cheie" terenurile curatate unor investitori care s-au apucat de lucru mai ceva decat in Dubai. Binenteles ca aleile nu au rezistat basculantelor de 40 tone, asa ca s-a ales praful de toata investitia initiala facuta din banii nostri. Dar ce conteaza? Daca nu se grabesc nu o sa mai fie loc si de noua sala polivalenta.