Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD-ul îşi face campanie electorală în Primăria Cernavodă

ro

20 Apr, 2012 00:00 2323 Marime text
cernavoda-PrimarieCernavoda.jpgNu doar primarii sau aspiranţii la funcţia de primar au început campania electorală înainte de termen. Şi viitori posibili consilieri ai primarilor se pregătesc temeinic pentru scrutinul din 10 iunie. Iar realitatea arată că activitatea electorală nu ţine cont de timp, spaţiu şi implicit de lege.

Campania electorală începe cu 45 de zile înainte de ziua votării şi se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării, aşa spune legea. Realitatea este însă cu totul alta şi aceasta o demonstrează şi directorul economic al Primăriei Cernavodă, Constanţa Sârbu. Directorul economic şi-a propus să candideze la alegerile locale din vară în calitate de consilier PSD, susţinând astfel candidatura primarului Mariana Mircea pentru un nou mandat la Primăria Cernavodă. Şi pentru a arăta lumii şi partidului cât de mult îşi doreşte funcţia de consilier local PSD, Constanţa Sârbu a împărţit invitaţii chiar în sediul Primăriei în care lucrează şi implicit în timpul programului de lucru. Angajaţii autorităţii locale au fost astfel chemaţi să participe la un eveniment care a avut loc ieri în incinta Casei de Cultură a oraşului Cernavodă la ora 18.00, unde, atenţie!, a fost anunţată şi prezenţa primarului Mariana Mircea. Iată textul integral al misivei: „Vă aşteptăm să participaţi în data de 19.04.2012, orele 18.00, la Casa de Cultură a oraşului Cernavodă, pentru a vă informa despre ultimele probleme, evenimente ale oraşului nostru. La această activitate participă d-na primar Mariana Mircea. La finalul întrunirii va avea loc un program artistic deosebit. Candidat consilier PSD, Constanţa Sârbu (Tănţica)".

„Nimeni nu-i cere socoteală!"

Misiva a stârnit furia unor angajaţi. „Invitaţia a fost împărţită angajaţilor din Primărie chiar de doamna director economic, care îşi face campanie electorală în timpul programului fără a fi trasă la răspundere. Mie, din luna decembrie, primăriţa îmi refuză în mod nejustificat plata salariului, iar doamna Sârbu umblă nestingherită pe holurile Primăriei în scop electoral şi nimeni nu-i cere socoteală", a precizat consilierul juridic Marin Cadiu, criticând poziţia primarului Mariana Mircea şi acuzând în acelaşi timp că aceasta lasă activitatea Primăriei să se transforme într-una electorală. Contactată telefonic, Constanţa Sârbu a negat că ar fi împărţit invitaţiile în instituţie. „Nu am împărţit invitaţiile în Primărie, le-am dat doar prietenilor, printre ei putându-se afla şi colegi de serviciu", a precizat Constanţa Sârbu, refuzând orice alt dialog legat de costul invitaţiilor şi de provenienţa fondurilor pentru susţinerea evenimentului. Am încercat să luăm şi punctul de vedere al primarului Mariana Mircea legat de tam-tamul creat de invitaţiile electorale în urbea pe care o păstoreşte, însă şefa autorităţii locale nu a fost de găsit. Dacă va dori să ne transmită părerea sa referitoare la împărţirea invitaţiilor electorale în Primărie, noi o vom face publică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jj 20 Apr, 2012 16:24 "N-a fost de gasit la telefon"...Nu e de gasit nici in primarie, asta nu mai e demult o noutate. Pe mine ma mira foarte mult indifirenta locuitorilor, striga in gura mare dar atitudine 0. Ne-am saturat fratilor de manjeala cu cozonac, pui, zahar si alte rahaturi. Locuitorii au nevoie de ceva durabil, nu doar chestii de moment. Si lumea sa nu mai mearga pe principiul:"Dintr-un rau mai mare aleg unul mai mic"...sunt sigur ca anul vom avea ALTERNATIVA. Ne-a demonstrat ce-a facut Hansa si Mariana...asta e tot potentialul lor, mai mult de atat nu vor in stare niciodata.Asa ca mergeti inainte tot cu hansa si mariana.