Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”, o șansă pentru dezvoltarea sectorului pescăresc în județul Constanța

ro

20 Sep, 2018 00:00 1456 Marime text
Săptămâna trecută, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Constanța în Asociația Grup Local Dobrogea Nord, consilierul județean PNL Bogdan Bola a participat la deschiderea oficială a Strategiei „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”. Proiectul a fost depus de Asociația Grup Local Dobrogea Nord în data de 11.09.2017 și a fost aprobat și selectat pentru finanțare la sfârșitul anului trecut.
 
„La acest proiect s-a lucrat mai bine de un an pentru conceperea unei strategii care are ca scop asigurarea unei dezvoltări sustenabile a activității de pescuit din nordul județului Constanța, bazată pe activități durabile si dezvoltare socială, protejând în același timp mediul înconjurător. De la dezvoltarea de activități turistice (structuri de cazare cu specific pescăresc, cherhanale) la susținerea de activități care implică pescuitul recreativ, de la achiziționarea de echipamente până la investiții în infrastructura de bază, totul este finanțabil.
 
Astfel, pentru toți cei care vor să înceapă sau să își dezvolte activitatea în sectorul pescăresc și de acvacultură, acest proiect poate fi o șansă foarte bună de a primi un sprijin consistent”, spune consilierul județean.
 
Valoarea totală alocată implementării acestui program este de 14.254.211,93 de lei. Obiectivul general al proiectului este sa răspundă corect nevoilor comunităților pescărești din zona de acțiune a Grupului Local, să contribuie la formarea profesională pentru dobândirea de noi competențe de către cei care activează în acest domeniu și să promoveze activitățile de mediu, turism și educație în sectorul pescăresc și de acvacultura.
 
Consiliul Județean Constanța este membru fondator în cadrul Asociației Grup Local Dobrogea Nord și poate depune proiecte de dezvoltare a sectorului de pescuit și de acvacultură din teritoriul eligibil al FLAG Dobrogea Nord. Din zona aceasta fac parte două orașe – Năvodari și Ovidiu – și opt comune -Corbu, Lumina, Gradina, Mihail Kogălniceanu, Săcele, Târgușor, Mihai Viteazu și Istria. De asemenea, zona de acțiune a Grupului Local în domeniul pescuitului Dobrogei Nord include și comunitatea de pescari din zona costieră a municipiului Constanța (zona Pescărie, zona Port, Lacul Tăbăcărie și Siutghiol).
 
Pentru mai multe informații sau date de contact, puteți accesa site-ul http://www.flagnord.ro/.
 
Beneficiarii strategiei „Dobrogea Nord – Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare” pot fi: persoane fizice autorizate (înființate în baza OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare); întreprinderi individuale (înființate în baza OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare); întreprinderi familiale (înființate în baza OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare); IMM–uri înființate în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările și completările ulterioare); Unități administrativ teritoriale (UAT-uri) – consilii locale și consilii județene; Organizații neguvernamentale; Regii Autonome sau Asociații de pescari, organizații de producători, asociații de organizații de producători sau organizații interprofesionale. Valoarea maximă a proiectelor nu trebuie să depășească suma de 400.000 euro.
 
Data la care se deschide sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul Strategiei “Dobrogea Nord – Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare” este 30 noiembrie 2018.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii