Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de buget pe anul 2018, prezentat de Primăria Cumpăna Mariana Gâju - „Vom oferi servicii publice locale de calitate, realizate echitabil, transparent şi legal“ (galerie foto)

ro

17 Feb, 2018 00:00 2004 Marime text
Peste 200 de locuitori ai comunei Cumpăna au participat, joi seară, la dezbaterea publică privind bugetul comunei, eveniment organizat de autoritatea publică locală. Pe ordinea de zi au fost incluse trei puncte, şi anume:

- bugetul local de venituri şi cheltuieli al unităţii administrativ-teritoriale Cumpăna, capitolele „funcţionare“ şi „dezvoltare“, pentru anul 2018;
- bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al SC Salubrizare şi Gospodărie Cumpăna SRL;
- bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al Clubului Sportiv Victoria Cumpăna.
 
Primarul Mariana Gâju a prezentat locuitorilor comunei Cumpăna proiectul de buget pe anul 2018, alături de viceprimarul Florin Neagu, secretarul comunei, Sorin Daniel Nicolae, consilieri locali şi funcţionari publici ai Primăriei. Şefa administraţiei publice locale a informat că veniturile totale planificate sunt în sumă de 52.416.204 lei, în creştere cu 16,34% faţă de anul 2017. Suma alocată pentru investiţiile din comună reprezintă 69% din valoarea totală a bugetului, adică 36.170.043 de lei (7.762.145 de euro).
 
Ec. Mariana Gâju a transmis celor prezenţi că misiunea Primăriei comunei Cumpăna constă în asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Mai mult, autoritatea publică locală vrea să ofere servicii publice locale de calitate, realizate în condiţii de eficienţă, într-un mod echitabil, transparent şi legal. „Banii pe care îi încasăm din taxe şi impozite locale îi utilizăm pentru iluminatul public, întreţinerea unităţilor şcolare din comună. Din taxele şi impozitele locale, în bugetul comunei intră 8,5 milioane de lei. Însă cheltuielile cu iluminatul public, întreţinerea instituţiilor publice ne costă peste 9,1 milioane de lei“, a transmis primarul comunei.

Investiţiile anului 2018

În acest an, autoritatea publică locală din Cumpăna are în plan să modernizeze drumurile din comună - 20 de kilometri. Este vorba despre trei străzi - Mioriţei, Ţepeş Vodă şi Narcisei, un total de 1,4 km. „Acestea vor fi modernizate după ce va fi finalizată procedura de achiziţie“, susţine ec. Mariana Gâju.
 
Alt proiect se referă la construirea unei grădiniţe cu program prelungit, care va fi amenajată în zona blocurilor ANL. Locuitorii au mai fost informaţi şi de construirea Complexului Sportiv „Sfântul Nicolae“, realizat cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. „Viaţa sportivă îi disciplinează pe copii. Ca să ajungă într-o echipă de elită a Cumpenei, aceşti copii trebuie să aibă media 7“, le-a spus celor prezenţi primarul comunei Cumpănă.
 
Nu a fost uitat nici Liceul „Nicolae Dumitrescu“ din localitate. Această unitate de învăţământ urmează să fie anvelopată. De asemenea, în bugetul pe acest an este cuprins şi programul de amenajare şi reabilitare a trotuarelor, începând de la intrarea în comună până la Biserica „Sfânta Paraschiva“. În bugetul pentru acest an mai este cuprinsă şi reactualizarea Planului Urbanistic Zonal al comunei, cartea de naştere a localităţii, care priveşte atât intravilanul, cât şi extravilanul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii