Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele europene, o gură de oxigen Debarcader şi centru de primă vânzare a peştelui, la Hârşova (document)

ro

27 Jan, 2015 00:00 2552 Marime text
Proiectele pe fonduri europene sunt singurele modalităţi prin care primăriile din judeţul Constanţa pot supravieţui şi pot îmbunătăţi stilul de viaţă al locuitorilor. Oraşul Hârşova, deşi a primit aproximativ două milioane de lei de la Executiv la primele alocări bugetare din acest an, abia dacă poate funcţiona la nivel minim din punct de vedere economic, aşa cum declară edilul-şef al urbei. Aşadar, atragerea de fonduri europene rămâne singura soluţie viabilă.

La Hârşova, în scurtă vreme, va fi demarat proiectul „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui“. Primăria a lansat, în acest sens, pe portalul achiziţiilor publice, o procedură de cerere de ofertă în vederea construirii obiectivului piscicol. Contractul are ca scop execuţia lucrărilor din cadrul investiţiei „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa“, conform cerinţelor înscrise în caietul de sarcini şi proiectului tehnic ce fac parte integrantă din documentaţia de atribuire. Valoarea totală supusă procedurii de achiziţie publică este de 794.675,00 de lei fără TVA, din care:  amenajare teren - 14.500 de lei, utilităţi - 26.100 de lei, execuţie lucrări ponton - 205.560 de lei, execuţie clădire - 500.307 lei, utilaje şi echipamente - 39.900 de lei, organizare de şantier - 8.268 de lei, nefiind incluse cheltuieli diverse şi neprevăzute. Valoarea estimată a contractului este de 794.675 de lei. Ofertele primite vor fi deschise pe 4 februarie, la ora 12.00, documentele putând fi depuse până la aceeaşi dată, la ora 11.00.

„Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit - POP, iar partea de cofinanţare pe care Primăria Hârşova o are de suportat este de 2%. Acest proiect reprezintă o importantă resursă de finanţare din fondurile europene puse la dispoziţie prin exerciţiul bugetar 2007 - 2013“, a declarat primarul localităţii, Tudor Nădrag.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii