Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte pentru reabilitarea de drumuri în comuna Pantelimon

ro

20 Feb, 2017 00:00 1739 Marime text
Având în vedere anul în care ne aflăm, comunele constănţene trebuie să beneficieze, în continuare, de proiecte pentru dezvoltare, astfel încât comunităţile să atingă standardele de civilizaţie ale acestei perioade.
 
Din păcate, mai există localităţi rurale unde sunt necesare investiţii în reabilitarea de drumuri, introducerea de reţele de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, construcţii de unităţi de învăţământ sau alte obiective importante. Toate aceste lucrări implică însă fonduri consistente, iar autorităţile locale fac eforturi pentru a atrage banii necesari unor astfel de investiţii. În ultima perioadă, la Pantelimon s-au efectuat mai multe lucrări importante de infrastructură, însă a fost nevoie ca proiectele să fie sistate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
 
„Avem multă treabă de făcut în comună. Sunt proiecte pe care le-am început şi pe care trebuie să le continuăm, însă, fiindcă este iarnă, vremea ne-a cam împiedicat. Investiţiile cele mai importante vizează realizarea reţelelor de apă în satele comunei Pantelimon, lucrări care sunt efectuate în proporţie de 95%. De asemenea, trebuie să continuăm construcţia staţiei de pompare de la Călugăreni.
 
În ceea ce priveşte investiţiile în canalizare, am mai lucrat la staţia de epurare Călugăreni, trebuia să începem şi la Runcu. Important este că nu avem dificultăţi în primirea fondurilor, banii îi primim de la Ministerul Dezvoltării, noi trebuie să ne ocupăm de lucrări“, a declarat Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon.
 
Un alt proiect al autorităţii locale are ca obiectiv modernizarea de drumuri. Mai precis, este vorba de asfaltări în Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos şi Runcu. Primarul comunei Pantelimon precizează că, în acelaşi program, se urmăreşte efectuarea de lucrări şi în satele Nistoreşti şi Călugăreni.
 
Referitor la investiţiile cu fonduri europene, Primăria Pantelimon a făcut demersuri pentru ca localitatea Pantelimonul de Sus să aibă un centru after school, care, odată dat în folosinţă, să vină în sprijinul copiilor care nu au părinţii aproape sau care provin din familii defavorizate. Centrul urmează să găzduiască 20 de copii şi va fi amenajat în fosta clădire CAP din Pantelimonul de Sus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii