Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:41 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect ţinut pe loc de contestaţii Hârşova riscă să piardă din banii europeni pentru asfaltare

ro

29 Sep, 2014 00:00 1083 Marime text
După ce, în primăvara acestui an, Primăria Hârşova anunţa cu bucurie demararea unui amplu proiect de asfaltare a străzilor din oraş, problemele au început să îşi facă loc, spre nemulţumirea autorităţilor locale şi, implicit, a cetăţenilor.

Unul dintre cele mai mari proiecte derulate de administraţia locală cu fonduri europene este cel de „Reabilitare şi modernizare a reţelei de străzi urbane a oraşului Hârşova“. Localitatea este pe făgaşul cel bun, dovedind adevărate progrese în privinţa modernizării urbane. Proiectul cel mai important derulat - cel de asfaltare a străzilor - are scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă şi echilibrată a oraşului Hârşova. Potrivit administraţiei publice locale Hârşova, până în prezent, în cadrul proiectului „s-au finalizat procedurile de atribuire aferente contractelor de consultanţă privind managementul proiectului, auditul, promovarea şi publicitatea, iar în perioada următoare vor fi finalizate şi procedurile de atribuire a contractelor de lucrări şi servicii de dirigenţie de şantier din cadrul investiţiei europene“, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Hârşova. Însă proiectul continuă să primească beţe în roate, iar paradoxul este că nu banii reprezintă problema, ci contestaţiile pe care licitaţia le-a primit din partea unei firme participante. De altfel, primarul din Hârşova, Tudor Nădrag, şi-a exprimat şi cu alte ocazii nemulţumirile cu privire la faptul că procedurile de licitaţie sunt tergiversate şi se întind pe o perioadă de timp prea mare tocmai din cauză că şi firmele de pe ultimele locuri au dreptul de a face contestaţii. „Primăria a primit de la Uniunea Europeană suma de 6 milioane de euro în urmă cu cinci luni, banii reprezentând partea de cofinanţare pentru proiectul de reabilitarea a 10 km de drum“, susţin reprezentanţi ai Primăriei Hârşova.

Iunie 2015, data limită

Proiectul asfaltărilor, unul important pentru comunitatea locală, este blocat momentan din cauza a două contestaţii. „În urmă cu trei luni, a fost depusă prima contestaţie şi a trebuit să aşteptăm o lună şi jumătate până să dăm drumul la lucrări. Am considerat că s-a finalizat problema şi aşteptam demararea lucrărilor, dar aceeaşi firmă a mai depus o contestaţie. Şi aşa a trecut vara, iar lucrările stau pe loc“, sunt nemulţumirile reprezentanţilor Primăriei. Proiectul prevede asfaltarea a şapte străzi, cu tot cu borduri şi trotuare, iar data limită de finalizare este 30 iunie 2015.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii