Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect-pilot pentru curăţenia oraşului Techirghiol (galerie foto)

ro

06 Nov, 2017 00:00 2563 Marime text
Indiferent de anotimp, imaginea şi curăţenia unei staţiuni balneare sunt importante pentru orice vizitator, iar acest aspect a fost luat în considerare şi de autorităţile locale din Techirghiol.
 
Pentru a asigura curăţenia oraşului, reprezentanţii administraţiei publice locale au demarat, recent, un proiect-pilot. „Au fost montate pubele de gunoi în mai multe zone ale localităţii, în special în zona blocurilor. Iată de ce îi rog pe locuitorii oraşului să folosească aceste noi pubele de depozitare a deşeurilor. De asemenea, vreau să atrag atenţia tuturor că noile pubele au fost montate în zone monitorizate video. Cetăţenii care vor depozita deşeurile lângă aceste pubele vor fi sancţionaţi de către Poliţia Locală. Desigur, prin acest proiect-pilot am avut în vedere şi creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor“, a precizat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Se pare că iniţiativa autorităţilor locale de a îndemna populaţia să păstreze curăţenia i-a inspirat şi mobilizat şi pe cei ce fac parte din tânăra generaţie a urbei. Aşa s-ar putea explica şi recenta acţiune de curăţenie desfăşurată de elevi şi cadre didactice de la Liceul „Emil Racoviţă“ din Techirghiol. Aceştia au derulat o acţiune de ecologizare a parcului situat pe malul lacului Techirghiol. Desigur, gestul lor nu a fost trecut cu vederea de către edilul-şef. „Felicit elevii şi profesorii Liceului «Emil Racoviţă» pentru acţiunea de ecologizare desfăşurată de curând în parcul situat pe malul lacului Techirghiol. Le mulţumesc că se implică activ în viaţa comunităţii şi susţin acţiuni pentru a avea un oraş cât mai curat“, a declarat primarul Iulian Constantin Soceanu.

Lucrări pe strada Puşkin

În paralel, administraţia locală din Techirghiol îşi continuă programul stabilit pentru modernizarea oraşului. Astfel, sesizările locuitorilor din zona străzii Puşkin vor fi rezolvate. „Deja au fost demarate lucrările de amenajare a parcării şi a zonei respective. Pe lângă parcare, vor fi reabilitate trotuarele, iluminatul public, vor fi refăcute zone de spaţiu verde, iar aleile pietonale vor fi lărgite. Este un proiect mai amplu, demarat de Primărie, cu o valoare de peste 500.000 de lei, şi cuprinde străzile Puşkin şi Mihai Eminescu, precum şi bulevardul Victoriei. Sumele alocate pentru acest proiect provin din bugetul local, din taxele şi impozitele locuitorilor oraşului“, a afirmat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Toate aceste lucrări au ca scop asigurarea, pentru localnici şi nu numai, a celor mai bune condiţii atât în privinţa infrastructurii, cât şi a siguranţei. Scopul fiind clar, cu siguranţă, locuitorii oraşului Techirghiol vor putea trece mai uşor peste disconfortul generat de lucrările care se execută în această perioadă.
 
Sursa foto: www.facebook.com/primaria.techirghiol.5 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii