Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect-pilot care vizează trecerile de pietoni din municipiul Constanţa

ro

19 Feb, 2019 00:00 1906 Marime text
Un proiect-pilot care vizează iluminatul cu intensitate sporită a trecerilor de pietoni a fost demarat la Constanţa.
Este vorba despre un sistem de iluminat care conţine, pe consola de pe fiecare sens de circulaţie, două proiectoare cu led, două avertizoare cu lumină intermitentă şi un proiector led în dreptul indicatorului „Trecere de pietoni“.

Testele care se derulează în prezent pe strada Dezrobirii, la intersecţia cu strada Nicolae Milescu, sunt menite să stabilească dacă aceasta este cea mai bună variantă pentru iluminatul trecerilor de pietoni. Dacă proiectul se va dovedi benefic, Primăria Municipiului Constanţa îl va implementa la toate trecerile de pietoni slab iluminate din oraş.

Totodată, în această perioadă, se montează separatoare de sens pe zona haşurată, înainte şi după trecerile de pietoni, care să împiedice parcarea autoturismelor ce obturează vizibilitatea.

Primăria, prin SC Confort Urban, a montat deja separatoare pe strada Traian, în zona liceului cu acelaşi nume, pe strada Mircea cel Bătrân, între bulevardul Mamaia şi strada Ion Raţiu, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, între strada Soveja şi bulevardul Aurel Vlaicu, dar şi la trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor Dezrobirii cu Nicolae Milescu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vio 19 Feb, 2019 14:18 O initiativa buna dar semaforizarea trecerilor de pietoni net superioara.