Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru reabilitarea reţelei de iluminat stradal din Topalu

ro

23 Mar, 2017 00:00 1717 Marime text
Pentru că iarna a trecut şi vremea a început să se încălzească, autorităţile locale au reluat lucrările la proiectele de infrastructură stagnate pe durata sezonului rece.
 
În acelaşi timp, s-au derulat sau încă se desfăşoară lucrări de igienizare, acţiuni ce constau în ridicarea gunoaielor din zonele unde acestea au fost depozitate, curăţarea spaţiilor verzi, a cimitirelor şi a străzilor din localităţi. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Topalu, unde comuna este pregătită pentru perioada care urmează, aşa cum se obişnuieşte. În ceea ce priveşte investiţiile, administraţia locală are în vedere realizarea unui important proiect cu bani de la Uniunea Europeană.
 
„Ne dorim să facem un proiect pentru iluminatul stradal, adică o investiţie ce cuprinde modernizarea, înlocuirea lămpilor şi reparaţii. Este un proiect mare şi dorim să obţinem fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cred că este vorba de un milion de euro“, a declarat Valentin Stanciu, primarul comunei Topalu.
 
În ceea ce priveşte fondurile de care dispun autorităţile locale, primarul susţine că se aşteaptă încheierea perioadei până când oamenii pot plăti impozitele locale, beneficiind, astfel, de bonificaţia de 10%, adică 31 aprilie. Atunci, Valentin Stanciu susţine că se va vedea câţi bani se vor colecta din taxe şi impozite şi cum vor fi gestionaţi.
 
Primăriile din mediul rural au nevoie de fonduri pentru mai multe proiecte costisitoare, iar cele de infrastructură necesită sume mari. Din acest motiv, se apelează la ajutor financiar de la Guvern sau se depun proiecte pentru accesarea banilor de la Uniunea Europeană. Primarul de la Topalu speră ca anul 2017 să fie unul bun din acest punct de vedere, astfel încât investiţiile plănuite de administraţia locală să fie duse la bun sfârşit. Chiar dacă se vor depune eforturi mari în acest sens, şeful administraţiei locale este optimist şi speră ca localităţile rurale să ajungă la un nivel mai înalt de civilizaţie faţă de ceea ce vedem acum.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii