Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru infrastructura rutieră de aproape 5 milioane de lei, la Techirghiol

ro

03 Mar, 2013 22:28 1530 Marime text
Cât de curând va începe licitaţia publică privind modernizarea a 21 de străzi din oraşul Techirghiol. Proiectul este derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale fiind în valoare de 4.958,535,82 lei, din care valoarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare este de 3.135.931,41 lei.  „Ne dorim ca Techirghiolul să devină atractiv şi să aibă o infrastructură cât mai bună. În următoarele două săptămâni, vom face licitaţia pentru lucrările efective, lucrări care înseamnă reabilitarea cu asfalt a 21 de străzi din localitate, renovarea spaţiilor pietonale aferente străzilor reabilitate, îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier cu marcaje rutiere longitudinale şi duble şi reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale. Proiectul are un buget de peste un milion de euro, partea nerambursabilă este de 88%, 2%, adică 78.000 lei, reprezintând cofinanţarea Consiliului Local Techirghiol”, a declarat primarul Adrian Stan. 

Cine răspunde de proiect

Echipa de proiect este formată din Marius Jifcu - manager de proiect şi arhitect şef al oraşului,  Dan Neacşu - responsabil tehnic, Ion Neacşu - manager financiar, Alina Stoianov - managerul de achiziţii şi Luzinschi Ştefania - secretar de proiect.

Ce străzi intră în asfaltare

Cel mai important tronson care urmează să fie reabilitat este Bulevardul Victoriei ce porneşte de la statueta cu Techir şi străbate oraşul până la ieşirea pe varianta spre Negru Vodă. Printre cele 21 de străzi din Techirghiol ce vor fi asfaltare se numără şi Ecaterina Varga, Alba Iulia, Zânelor, Bucovinei, Banu Mărăcine, Florilor, Avram Iancu, Horaţiu, Mircea Vodă, Crişana, Aleea Argeşului, Doctor Ion Nicolae Dona, Pictor I. Andreescu, Mărăşeşti, Costache Negri şi Oltului.
În total vor fi asfaltaţi 5,9 kilometri de drum. Potrivit primarului străzile pe care se va interveni sunt de piatră şi au fost deteriorate în urma refacerii sistemului de canalizare şi apă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii