Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect în premieră în comuna Mihail Kogălniceanu - Wi-Fi gratuit

ro

07 Sep, 2017 00:00 3760 Marime text
Evoluţia unei comunităţi este asigurată de educaţie şi accesul la informaţie. Această realitate a fost luată în considerare şi de administraţi locală a comunei constănţene Mihail Kogălniceanu.
 
Vremurile actuale au dovedit că internetul este sursa cea mai accesată pentru obţinerea de informaţii. Însă, în mediul rural, nu toată lumea îşi permite să aibă internet acasă, ceea ce i-a determinat unii primari să investească în proiecte care să le faciliteze oamenilor accesul gratuit la reţeaua globală.
 
Cu ani în urmă, Primăria Peştera era dată ca exemplu în acest sens, ca urmare a implementării unui proiect ce asigura comunităţii internet gratuit prin Wi-Fi gratuit. Iată că, recent, o altă localitate constănţeană se poate mândri că a intrat în rândul comunelor europene. Este vorba despre comuna Mihail Kogălniceanu. Pe lista investiţiilor din acest an a administraţiei locale s-a aflat şi realizarea unei reţele wireless free pe domeniul public al comunei. Potrivit primarului Ancuţa Daniela Belu, întreaga investiţie a fost estimată la 115.000 de lei, sumă acoperită integral din bugetul local.
 
Acum, şefa administraţiei locale se poate mândri cu faptul că o altă investiţie înscrisă pe agenda sa de lucru a fost realizată. De curând, la Mihail Kogălniceanu, locuitorii beneficiază de internet gratuit prin Wi-Fi. „Sunt foarte încântată că pot anunţa finalizarea unui proiect în premieră, extrem de rar întâlnit în unităţile administrativ-teritoriale din judeţul nostru, dar foarte important pentru comunitatea noastră. Am reuşit să realizăm, pe întreg teritoriul comunei, o reţea de internet Wi-Fi, cu acces gratuit pentru toţi locuitorii“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Deşi proiectul a fost inclus pe lista de investiţii pentru anul în curs, trebuie menţionat că demersurile privind implementarea lui au început încă de anul trecut. De altfel, realizarea acestei reţele de internet Wi-Fi a reprezentat una dintre promisiunile făcute oamenilor de primarul localităţii încă din campania electorală premergătoare alegerilor locale din vara anului 2016. Ancuţa Daniela Belu sublinia, la acea vreme, impactul deosebit pe care acest proiect îl are asupra accesului oamenilor la informaţie, posibilitatea acestora de a socializa şi, desigur, de a menţine permanent o legătură cu reprezentanţii administraţiei publice locale.

Localitatea, în era progresului 

Întrucât România este membră a Uniunii Europene, este firesc ca primarii să-şi dorească dezvoltarea şi modernizarea, la nivel european, a localităţilor pe care le păstoresc. Prin proiectele pe care autoritatea locală le derulează sau urmează să le implementeze, se poate spune că Mihail Kogălniceanu se află într-un amplu proces de modernizare.
 
„Prin preocuparea noastră, a administraţiei publice locale, pentru accesul la informaţie, prin îmbunătăţirea şi eficientizarea dialogului între cetăţeni şi autorităţile locale, prin dezvoltarea suportului pentru monitorizarea permanentă şi optimă a localităţii, având impact direct asupra siguranţei cetăţenilor comunei, nu facem altceva decât să creştem nivelul de trai al comunităţii şi să intrăm în rândul localităţilor europene. Îmi doresc ca, prin intermediul acestei reţele Wi-Fi care a devenit funcţională recent, să reuşim să îmbunătăţim relaţia dintre primărie şi cetăţeni şi să punem bazele unui dialog constructiv pentru ambele părţi. Doar aşa vom reuşi să ne dezvoltăm şi să evoluăm, să fim în pas cu vremurile pe care le trăim“, a concluzionat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii