Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect european de peste un milion de euro, lansat la Eforie. În iunie, are loc prima ediţie a Festivalului Pescarilor

ro

05 Mar, 2015 00:00 1760 Marime text
Primăria oraşului Eforie a fost, ieri, gazda evenimentului de lansare a proiectului „Festivalul Pescarilor - Eforie“, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit. Contribuţia Primăriei la cheltuielile eligibile este 0. Contractul de finanţare a fost semnat încă din decembrie 2014 şi, conform reprezentanţilor Primăriei oraşului Eforie, valoarea totală estimată a proiectului este 1.251.680,80 de lei. Festivalul Pescarilor a fost creat atât în beneficiul turiştilor, cât şi al localnicilor, având ca obiective îmbunătăţirea percepţiei cu privire la importanţa economică şi culturală a pescuitului, promovarea pescuitului şi a artei culinare tradiţionale la nivel naţional, prin organizarea şi derularea a două ediţii ale evenimentului, precum şi informarea şi educarea comunităţii şi a turiştilor în legătură cu particularităţile pescuitului în zonă. Conform reprezentanţilor Primăriei Eforie, proiectul a fost demarat după ce, în ultima perioadă, s-a înregistrat, în cele două staţiuni, Eforie Nord şi Eforie Sud, cea mai importantă creştere economică şi turistică din ultimii ani.

În cadrul proiectului, vor fi organizate două ediţii ale „Festivalului pescarilor“, în lunile iunie, respectiv în septembrie 2015, acestea reprezentând principala componentă a campaniei de promovare la nivel naţional. Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile, perioadă în care vor avea loc o serie de activităţi menite să aducă în prim-plan importanţa pescuitului la nivel local.

Astfel, se vor desfăşura concursuri de pescuit sportiv, seminarii cu specialişti din domeniul pescuitului, protecţiei şi conservării resurselor naturale, o expoziţie de profil, degustări de preparate pe baza de peşte, concursuri gastronomice, activităţi educative, precum şi concerte şi spectacole de dansuri tradiţionale din zona Dobrogei. „Cele două ediţii ale festivalului vor aduce în prim-plan activităţi antrenante, menite să încurajeze participarea publicului şi cunoaşterea particularităţilor pescuitului la Marea Neagră“, au declarat reprezentanţii oraşului Eforie.
 
De asemenea, va fi pus la punct şi un studiu care va trata subiectul importanţei pescuitului din punct de vedere economic, social şi cultural pentru comunitatea din Eforie, precum şi impactul Festivalului Pescarilor la nivelul publicului-ţintă şi al turiştilor care vizitează Eforie Nord şi Eforie Sud. Studiul va fi distribuit în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii