Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de dezvoltare a turismului de agrement în staţiunea Techirghiol

ro

08 Dec, 2011 01:00 2459 Marime text
Techirghiol_-_techirghiol_2.jpgPână în anul 2013 va fi construit un miniparc acvatic şi două terenuri de sport. Punerea în funcţiune a zonei de agrement va crea nouă locuri de muncă

Primăria Techirghiol a lansat ieri proiectul „Dezvoltarea turismului de agrement în staţiunea Techirghiol", proiect depus spre aprobare şi finanţare din fonduri europene în anul 2009. Valoarea proiectului este de un milion de euro, cofinanţarea autorităţii locale reprezentând 50% din cuantumul total. Până la finalul perioadei de implementare a proiectului, mai precis anul 2013, urmează să fie construite un miniparc acvatic şi 2 terenuri de sport, iar punerea în funcţiune a zonei de agrement va crea nouă locuri de muncă. „Eu şi colegii mei consilieri am considerat în momentul depunerii proiectului că era absolut necesar pentru Techirghiol o asemenea investiţie, pentru că dacă vrem să ne numim staţiune aveam nevoie de o zonă de agrement pentru cei care vin în localitatea noastră pentru tratament", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan. Noua construcţie va dezvolta din punct de vedere turistic zona dintre Techirghiol şi Eforie. Şeful autorităţii locale speră ca la sfârşitul lui ianuarie să fie deja terminată licitaţia şi declarată câştigătoare o firmă care să înceapă lucrarea, mai precis construcţia piscinei, miniparcului acvatic şi a terenurilor de sport. Zona de agrement este prevăzută cu 116 şezlonguri, 60 de măsuţe, 60 de umbrele de soare şi 124 de scaune din PVC. Adrian Stan a precizat că a prins deja în buget 2.400.000 de lei pentru cofinanţare, din care 600.000 de lei vor fi primiţi înapoi prin returnare de TVA. Managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol, Vasilică Rusu, prezent la conferinţa de presă, a salutat iniţiativa Primăriei privind dezvoltarea zonei de agrement. „Staţiunea chiar avea nevoie de o asemenea investiţie. Techirghiol va fi o staţiune pe primul loc pentru România", a menţionat Vasilică Rusu.

Tot în cadrul aceluiaşi proiect se are în vedere amenajarea unei plaje. Primarul Adrian Stan a precizat că în cazul acestui proiect sunt aproape de faza semnării contractului în valoare de 3 milioane de euro, iar cofinanţarea Primăriei este de doar 2%.

Proiecte de mii de euro

Primăria dezvoltă în paralel şi alte proiecte. Autoritatea locală mai are depus un proiect de amenajare a falezei, în valoare de 2.600.000 lei. În acelaşi timp, are în plan mutarea părţii de SPA în apropierea zonei de agrement. Şi proiectul privind grădina botanică prinde contur. Primarul din Techirghiol susţine că zilele trecute a primit primul răspuns, după ani de zile de aşteptare, potrivit căruia proiectul privind grădina botanică a fost selectat şi el spre finanţare. Un alt proiect este cel legat de asfaltarea a 22 de străzi din Techirghiol, pe care primarul speră să-l înceapă anul acesta. „Dacă ne ajută Dumnezeu şi Bruxelles să semnăm proiecte de finanţare anul viitor, este o mare realizare", a apreciat şeful autorităţii locale. Autoritatea locală poartă discuţii şi pentru a realiza un muzeu în clădirea Primăriei. „Pentru început, am vrea să montam câteva dulapuri, pentru a pune obiectele din muzeul respectiv, dar la cum arată sediul... lasă de dorit", a declarat primarul.

Puţin noroc nu strică...

Primarul din Techirghiol nu renunţă să spere că într-o zi va câştiga la loto banii suficienţi pentru a aduce un plus dezvoltării staţiunii. „Ultima oară suma a fost foarte tentantă - 7 milioane de euro. Din păcate, norocul nu a fost de partea noastră, dar continuăm să jucăm", a precizat Adrian Stan. Până-n prezent, edilul a câştigat o singură dată la loto suma de... 250 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii