Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect ambiţios, în pregătire la Ciocârlia Traian Dragomir - „Intenţionăm să asfaltăm 14 kilometri de drumuri“

ro

17 Mar, 2015 00:00 2043 Marime text
Primăria comunei Ciocârlia are proiecte ambiţioase pentru anul în curs. După mai bine de opt ani în care au aşteptat, zadarnic, ajutor din partea autorităţilor centrale pentru reabilitarea bazei sportive din localitate, primarul Traian Dragomir a decis că este vremea ca problema să fie rezolvată prin forţe proprii. Pentru că bugetul local este prea strâmtorat pentru o investiţie de asemenea amploare, gospodarul-şef a decis că este cazul ca doar o parte a bazei sportive să fie modernizată. „Am demarat, recent, lucrările de la baza sportivă, care implică reabilitarea vestiarelor, vom face duşuri, vom moderniza tot ce înseamnă vestiar, vom crea o încăpere potrivită pentru arbitrii care vin la meciuri. Întreaga investiţie pentru a reface complet baza sportivă este una imensă pentru noi, însă lucrările de la vestiare estimăm că vor ajunge undeva la 150.000 - 200.000 de lei. Banii vor fi alocaţi integral de la bugetul local“, a explicat primarul Traian Dragomir. Gospodarul-şef spune că s-a văzut obligat să ia această măsură pentru că, de opt ani, Executivul nu a mai alocat comunei vreun ban. „Există un proiect depus la ministerul de resort încă din 2006, care prevede construirea unei baze sportive moderne, cu teren de fotbal omologat tip I, dar singurii bani pe care i-am primit în cadrul acestui proiect au fost 4.000 de lei, alocaţi prin Hotărârea de Guvern 977/2010 privind repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural pe anul 2010, stabilit prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural“, a adăugat Dragomir.

În altă ordine de idei, şeful autorităţii locale de la Ciocârlia a declarat că îşi pune speranţele ca un proiect amplu de reabilitare a 14 kilometri de străzi să fie acceptat pentru finanţare.
„Lucrăm de mai multă vreme la un proiect pe care urmează să îl depunem în scurt timp, cum terminăm toate actele de adunat. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate. Intenţionăm să asfaltăm aproximativ 14 kilometri de drumuri, în ambele localităţi (n.r. Ciocârlia de Sus şi Ciocârlia de Jos). Este un proiect extrem de necesar. Valoarea sa este undeva la aproximativ 11.000.000 de lei“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir, pentru ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii