Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problemele judeţului Utilajele de deszăpezire şi integrarea pe piaţa muncii a rromilor

ro

25 Nov, 2016 00:00 2571 Marime text
Ieri s-a întrunit Colegiul Prefectural Constanţa. Au răspuns prezent reprezentanţii mai multor instituţii deconcentrate - Agenţia Judeţeană a Forţelor de Muncă, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Constanţa, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.
 
În conferinţa de presă, prefectul Constanţei, Adrian Nicolaescu, a precizat că a trimis în teritoriu o comisie care să verifice dacă primăriile au luat toate măsurile pentru derularea fără probleme a sezonului rece sau au achiziţionat utilaje pentru deszăpezire. Este vorba de primăriile care au declarat că vor executa operaţiunile în regim propriu, cele mai multe la număr.
 
Un alt subiect abordat a vizat planul de ocupare profesională la nivelul judeţului. Directorul AJOFM, Gheorghe Buşu, spune că doar 70% din planul de ocupare pentru formare profesională este acoperit. „Cele mai multe probleme le întâmpinăm când vine vorba despre integrarea pe piaţa muncii a rromilor. Majoritatea nu au minimum zece clase. Am cerut şi ajutorul primăriilor din judeţ în ideea în care să nu le mai acorde ajutoare sociale, pentru a-i putea integra cumva pe piaţa muncii”, a precizat Buşu.
 
O speranţă pentru soluţionarea acestei probleme o reprezintă şi Legea mobilităţii, care se va aplica din 3 decembrie a.c. Aceasta prevede că o persoană care se va angaja la mai mult de 50 km de domiciliu va primi, în două tranşe, în decurs de un an, 12.500 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii