Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prin ce ţări au mai fost parlamentarii noştri Cât au stat în străinătate şi cât au cheltuit senatorii Mazăre, Moga şi Vasiliev

ro

22 Jul, 2013 00:00 1567 Marime text
Ucraina a fost destinaţia cea mai vizitată de parlamentarii constănţeni în ultima perioadă. Deşi nu au depăşit cu mult graniţele ţării, parlamentarii au cheltuit într-o zi cât alţii într-o lună. Mai precis, în cazul senatorilor, cuantumul diurnelor a pornit de la 508,41 lei şi a ajuns la 881,94 lei, depăşind astfel salariu minim brut pe economie, care de la 1 iulie este în cuantum de 800 lei.
 
Potrivit celor mai recente date publicate pe site-ul Parlamentului, Alexandru Mazăre (PSD) şi Marian Vasiliev (PP-DD) au fost în Ucraina, iar Nicolae Moga (PSD) în Cipru. Şi deputaţii s-au plimbat prin alte ţări. Eduard Martin a fost în Republica Moldova, iar Varol Amet în Ucraina.
Alexandru Mazăre şi Marian Vasiliev au participat la Reuniunea Comisiei Economice Comerciale a Mării Negre, care a avut loc în Ucraina, în perioada 10-13 aprilie. Spre deosebire de ceilalţi colegi ai lor, cei doi senatori nu au plătit bani pentru cazare. În schimb, au avut parte de o diurnă de 508,41 lei fiecare, în acelaşi timp, achitând 1.588,04 lei pentru transport. În total, fiecare a scos din visteria Parlamentului 2.96,45 lei pentru trei zile.
Senatorul Nicolae Moga, tot trei zile a stat, însă, în Cipru, şi a avut parte de un buget dublu faţă de colegii săi. Vorbim de un buget de 4.685,26 lei, cheltuind 2.724,73 lei pentru transport, 1.078,59 lei pentru cazare şi primind o diurnă de 881,94 lei. Acesta s-a aflat în Cipru în perioada 21 aprilie - 24 aprilie, unde a luat parte la Conferinţa Preşedinţilor UE, în calitate de membru al Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului.
Deputatul Eduard Martin, alături de un alt coleg parlamentar, s-a deplasat, timp de 3,5 zile, în luna martie, la Reuniunea Comisiei pentru Cultură, Educaţie şi Probleme Sociale. Suma cheltuită de Eduard Martin şi celălalt parlamentar a fost de 2.389 lei. Deputatul UDTTMR, Varol Amet a participat în Ucraina la Reuniunea Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, ce a avut loc în perioada 16-19 mai. Parlamentul României i-a aprobat suma de 4.621 lei, o sumă asemănătoare cu cea primită de senatorul Moga, ca atare, şi-n acest caz este posibil să vorbim de o diurnă de 800 lei. Nu ştim cu siguranţă care a fost cuantumul diurnei primite de Varol Amet, întrucât pe site-ul Camerei Deputaţilor se oferă doar valoarea totală a cheltuielilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii