Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primim turiştii cu molozul la intrare „Perla litoralului românesc“ arată mai degrabă a Cenuşăreasă, cu o lună înainte de 1 Mai (galerie foto)

ro

01 Apr, 2014 00:00 3485 Marime text
Turiştii se pregătesc să petreacă minivacanţa de 1 Mai în staţiunea Mamaia. Însă cum arată singura staţiune românească de pe litoral, care are imn şi film de promovare, cu exact o lună înainte de marea invazie turistică? Arată ca după Război. Străzi sparte, mormane de nisip, plaje murdare. Proiectele de reabilitare a zonei sunt departe de a fi încheiate. Dacă ne uităm la felul în care arată astăzi staţiunea Mamaia şi dacă punem în balanţă şi ritmul în care s-au desfăşurat în anii trecuţi lucrările de pregătire pentru debutul sezonului estival, este foarte posibil ca şi pe 1 Mai muncitorii să lucreze la schimbarea la faţă a staţiunii printre turiştii veniţi să petreacă.

De la intrarea în staţiune şi până la ieşire, totul este transformat într-un şantier. Nici nu s-ar zice că sub grămezile de moloz se află „perla litoralului românesc“. Însă până când Mamaia îşi va recăpăta strălucirea de perlă, mai sunt multe straturi de moloz ce trebuie şlefuite. Cu o lună înainte de minivacanţa de 1 Mai, se lucrează de zor la reabilitarea promenadei turistice din Mamaia şi la construirea a trei pasarele pietonale către staţiune. Proiectul este, de altfel, unul binevenit, deşi intervalul în care trebuie predat este unul nefericit. „Sezonul oficial se deschide pe 15 iunie. Nu este problema mea ce se întâmplă de 1 Mai. Treaba mea este să predau lucrările la termen, în luna octombrie“, a declarat managerul de proiect Ani Merlă, director în cadrul Primăriei Municipiului Constanţa.
Pe hârtie, 70% din totalul lucrărilor ar trebui să fie terminate până în luna iunie a anului 2014, iar restul, un an mai târziu. Aşadar, temerile noastre sunt pe cale de a deveni realitate...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii