Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăvara începe cu… o campanie de curăţenie La Nicolae Bălcescu, elevii sunt ajutaţi să înveţe o meserie

ro

07 Mar, 2016 00:00 2762 Marime text
Primăvara începe, timid, să îşi intre în drepturi. Copacii izbucnesc în muguri şi apoi în flori, iar iarba verde începe să cuprindă pământul.
Pentru ca simfonia naturii să se desfăşoare în voie, Primăria comunei Nicolae Bălcescu dă o mână de ajutor.
 
„Pentru noi, curăţenia este foarte importantă. Ca în fiecare an, am început deja, din timp, lucrările de igienizare şi de curăţenie. Trebuie să ne îngrijim de spaţiile verzi, de rigolele de scurgere. Să se mai încălzească puţin şi o să putem vărui şi pomii“, a declarat primarul localităţii, Viorel Bălan.
 
Nu mai puţin important, în atenţia aleşilor locali se află acum un proiect foarte important de asfaltare. „Facem un ADI (n.r. Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară), un proiect pentru asfaltarea drumului care leagă localitatea Dorobanţi de Cuza Vodă. Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu“, a declarat gospodarul-şef Viorel Bălan, pentru ZIUA de Constanţa.
 
În atenţia administraţiei publice locale se află şi instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună, însă acest proiect nu va fi încă demarat, din cauza documentaţiei stufoase. Imediat ce toate actele necesare vor fi gata pentru depunerea proiectului, administraţia locală va solicita, odată cu înaintarea dosarului spre evaluare, cel mai probabil, în luna martie, nu mai puţin de un milion şi jumătate de euro. Primarul speră ca din aceşti bani să poată fi construită şi o staţie de epurare în comună.
 
Un proiect de suflet al Primăriei care, de data aceasta, se derulează în prezent, este construirea unui centru social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale. „Ne punem toată speranţa ca, în toamnă, să finalizăm centrul social dedicat copiilor fără posibilităţi materiale. Investiţia se ridică la aproximativ 200.000 de lei, bani care provin atât de la bugetul local, cât şi de la sponsori. Suntem nerăbdători să finalizăm acest proiect. Se lucrează deja la acoperiş. Se montează tabla, după care urmează finisajele interioare şi plafonul, desigur“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Centrul pentru copii va purta numele Sfântului Pantelimon.
 
Nu mai puţin important, cu sprijinul aleşilor locali, se va mai construi, în acest an, tot din fonduri proprii, un atelier de lucru în incinta Liceului Tehnologic „I.C. Brătianu“ din localitatea Nicolae Bălcescu. Investiţia - de 100.000 de lei - ar urma să fie folosită drept laborator pentru activităţile practice ale elevilor unităţii de învăţământ preuniversitar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii