Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Făgădău propune spre aprobare Consiliului Local, studiul de prefezabilitate pentru „Complex sportiv Constanța" (document)

ro

27 Jul, 2020 00:00 3920 Marime text
  • Documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții Complex sportiv Constanța" - etapa Studiu de prefezabilitate intră la vot în ședința CLM din 30 iulie
  • Documentația prevede realizarea unui stadion nou, unor arene de tenis, terenuri de antrenament și centru sportiv pentru refacere recuperare și cantonamente
  • Potrivit proiectului, costurile pentru realizarea „Complex sportiv Constanța" sunt de 634.102.218 lei cu TVA, din care partea de cheltuieli care reprezintă construcții-montaj (C+M) ajunge la 475.862.656 lei cu TVA
  • Din proiect nu reiese cu ce fonduri va construi municipalitatea Complexul Sportiv , singura șansă fiind cel mai probabil fondurile europene



Aleșii locali se reunesc în ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Constanța  joi, 30 iulie 2020. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Complex sportiv Constanța" - etapa Studiu de prefezabilitate.
Proiectul respectă prevederile din Regulamentul local de urbanism aferent Planului urbanistic general, aprobat prin H.C.L. nr. 653/1999, zona de reglementare ZRV2a - Baze de agrement, parcuri de distracții, referitoare la condițiile urbanistice specifice amplasamentulul, tipurile de plantații și modalitățile de întreținere a acestora.
Astfel, aleșii locali sunt chemați să aprobe realizarea documentației de proiectare la faza studiu de fezabilitate, prin alocarea de fonduri din bugetul local.
Pentru obiectivul de investiții „Complex sportiv Constanța", a fost întocmită documentația tehnico-economică la faza studiu de prefezabilltate, documentație donată către municipiul Constanța, conform contractului de donație înregistrat cu numărul 100086/30.06.2020.
Documentația de proiectare prevede realizarea următoarelor investiții: construirea unui stadion nou, care să respecte cerințele încadrărilor în categoria 4 UEFA, construirea unei arene de tenis principale, a unei arene de tenis secundare și a patru terenuri de antrenament, precum și construirea unui centru sportiv pentru refacere recuperare și cantonamente, cu realizarea de amenajări exterioare.
Obiectivul general este îmbunătățirea infrastructurii sportive și atragerea tinerilor spre sport.
Potrivit proiectului inițiat de primarul Decebal Făgădău, realizarea complexului sportiv prezintă beneficii pentru comunitatea locală: de la organizarea de competiții internaționale cu vizibilitate externi, ceea ce va atrage numeroși turiști la îmbunătățirea imaginii municipiului și posibilitatea de a găzdui evenlmente culturale de amploare, cu beneficii economice directe și indirecte.
Documentația tehnico - economică, în etapa Studiu de prefezabilitate, a fost analizată de membrii Comisiei Tehnico-economice și avizată favorabil conform Aviz CTE nr.103665/08.07.2020 .
Potrivit proiectului, costurile pentru realizarea „Complex sportiv Constanța" sunt de 634.102.218 lei cu TVA, din care partea de cheltuieli care reprezintă construcții-montaj (C+M) ajunge la 475.862.656 lei cu TVA.
Numai studiul de fezabilitate depășește 2 milioane de lei iar proiectul tehnic de execuție ajunge aproape 13 milioane de lei. Construirea de la 0 a unui stadion nou este estimate potrivit proiectului la 248.000.000 lei cu tot cu TVA, arenele de tenis sunt extimate la aproape 100.000.000 lei iar Centrul sport de refacere și cantonamente la peste 62.000.000 de lei.
Din proiect nu reiese cu ce fonduri va construi municipalitatea Complexul Sportiv , singura șansă fiind cel mai probabil fondurile europene.



Citește și:

Bazele sportive ar putea trece sub o altă administrare Proiect pentru înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional Constanţa (documente)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii