Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Tortoman, declarat incompatibil, atacă în instanţă decizia ANI

ro

24 Sep, 2013 00:00 2852 Marime text
Încă un primar constănţean a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Lucian Chitic, şeful administraţiei publice locale din comuna Tortoman, a fost declarat incompatibil de ANI pentru că ar fi avut concomitent funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Chitic Lucian PF.
 
Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a şapte aleşi locali din ţară. Unul dintre aceştia este Lucian Chitic, primarul USL al comunei constănţene Tortoman. „Lucian Chitic s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Tortoman, jud. Constanţa, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Chitic Lucian P.F. Astfel, Lucian Chitic nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Funcţia de primar (...) este incompatibilă cu (...) calitatea de comerciant persoană fizică»”.

Primarul din Tortoman îngroaşă astfel rândurile primarilor şi viceprimarilor, foşti şi actuali, din judeţul Constanţa, pe care ANI i-a declarat incompatibili.
Lucian Chitic a declarat că până ieri după-amiază nu a primit nicio hârtie oficială prin care să i se aducă la cunoştinţă decizia ANI. „Încă nu am primit nimic. Am aflat din presă. Dar voi ataca în instanţă, pentru că acel PF a fost închis încă din 2005, de când deţineam funcţia de viceprimar al comunei. Am şi depus documente în acest sens la ANI. Repet, autorizaţia de funcţionare a PF-ului fusese anulată din 2005. Fapt pentru care nu înţeleg de ce sunt declarat incompatibil”, a explicat primarul comunei constănţene, Lucian Chitic, aflat la al doilea mandat în fruntea Primăriei Tortoman.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii