Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:27 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de la Fântânele se poate considera norocos Marii investitori locali contribuie la racordarea comunei la reţeaua de gaze naturale

ro

03 Jul, 2014 00:00 4224 Marime text
Dacă unele administraţii publice locale luptă pentru „supravieţuire“, mai sunt (încă) şi cazuri în care primarii se pot considera norocoşi că există şi alte surse de venit. Primăria comunei Fântânele se află într-o astfel de situaţie fericită, marii investitori din zonă oferind administraţiei locale un sprijin important pentru realizarea proiectelor de dezvoltare locală. Gospodarul-şef, Gheorghe Popescu, recunoaşte că prezenţa acestor firme pe raza comunei pe care o administrează reprezintă un lucru benefic pentru comunitate. În primul rând, pentru că sunt create locuri de muncă, şi în al doilea rând, pentru că acestea acordă o mână de ajutor pentru realizarea lucrărilor de amploare. „În anul 2016, sperăm să fie racordată întreaga comună la reţeaua de gaze naturale.

Este vorba despre conducta principală a unei companii mari, care trece la aproximativ un kilometru distanţă de comuna noastră. Bineînţeles, proiectul este unul important pentru localitate, finanţat atât de la bugetul local, cât mai ales din sponsorizări. Există un mare interes din partea locuitorilor comunei pentru această investiţie, întrucât noi cumpărăm lemnele foarte scump, cea mai apropiată pădure fiind la aproximativ 80 de kilometri depărtare“, a declarat primarul Gheorghe Popescu.

Pictură pe pânză


Gospodarul-şef spune că valoarea investiţiei se ridică la aproximativ un milion de euro. „40% din cheltuieli le va suporta compania care deţine un parc eolian pe raza comunei, 25% reprezintă contribuţia Primăriei, iar restul de bani vor fi alocaţi de investitorul care deţine conducta de gaze. Cel din urmă îşi va recupera datoria în momentul în care se va face concesionarea lucrării“, a mai spus primarul comunei Fântânele.

În altă ordine de idei, o lucrare în care aleşii locali au depus suflet este realizarea unei troiţe în centrul comunei, în imediata vecinătate a şcolii şi a Primăriei. „Actualmente, se lucrează la troiţă. Terenul unde se ridică acest obiectiv a fost donat de o familie din comunitatea noastră. Se realizează acum pictura, pe care am decis să nu o facem direct pe peretele de ciment, ci pe pânză. Calitatea este cu totul alta şi se va vedea mult mai frumos“, a conchis liderul autorităţii locale, Gheorghe Popescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii