Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, a câştigat procesul cu ANI la Curtea de Apel Bucureşti

ro

10 Jun, 2015 00:00 2109 Marime text
La sfârşitul lunii ianuarie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) transmitea, prin intermediul unui comunicat de presă, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 14 aleşi locali, printre care se număra şi primarul comunei Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, Ancuţa Belu. Aşa cum era de aşteptat, primarul de la Mihail Kogălniceanu a atacat raportul ANI în instanţă. „Este de datoria ANI să facă aceste constatări şi este dreptul nostru de a contesta, atunci când ne considerăm într-o situaţie nedreaptă“, declara, la data respectivă, şefa administraţiei publice locale de la Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.

Cauza s-a judecat în capitală, iar ieri, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat hotărârea în dosarul în care Ancuţa Belu a reclamat ANI şi în care solicita anularea actului administrativ împotriva raportului de evaluare nr. 3156/G/II/26.01.2015 al ANI. Completul de judecată a admis cererea reclamantei, dispunând anularea raportului de evaluare întocmit de ANI, care este obligată şi la plata cheltuielilor de judecată, în cuantum de 7.000 de lei.

Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Agenţia Naţională de Integritate a considerat atunci că şefa autorităţii publice locale de la Mihail Kogălniceanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 - 7 februarie 2013, întrucât ar fi deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul SC M.K. Pază şi Protecţie SRL, dar şi că, în perioada 8 august 2012 - 4 februarie 2013, ar fi avut funcţia de membru în CA-ul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi f) din Legea nr. 161/2003.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii