Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii incompatibili strâng semnături pentru cauza lor Mariana Gâju - „Nici nu pot să concep că nu vom avea sorţi de izbândă”

ro

20 Aug, 2013 00:00 1076 Marime text
Aleşii locali declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţau, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că astăzi vor fi prezenţi la Guvern pentru a protesta în favoarea modificării Legii 161/2003, care reglementează regimul incompatibilităţilor.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), declara, pentru cotidianul „Gândul”, că în pofida faptului că Ministerul Justiţiei a avizat negativ proiectul de modificare a Legii 161/2003, vicepremierul Liviu Dragnea a înaintat Ministerului Justiţiei o nouă formă a actului normativ.
În acest context, reprezentanţii ACoR spuneau că astăzi vor protesta la Guvern sub forma unei delegaţii care să prezinte premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, un protest semnat de 2.800 de primari. Mariana Gâju menţiona şi că nu este exclus să se ajungă la proteste în stradă, dacă Executivul nu va găsi o cale să rezolve problema aleşilor locali incompatibili.

Prim-vicepreşedintele ACoR a declarat că ieri încă se strângeau semnături de la toate filialele judeţene ale ACoR, urmând ca acestea să fie ulterior trimise la sediul central al Asociaţiei Comunelor. Chiar dacă protestul anunţat pentru astăzi nu era confirmat ieri, în jurul prânzului, Mariana Gâju a declarat că este convinsă că demersul primarilor declaraţi incompatibili va avea succes. „Nici nu pot să concep că nu vom avea sorţi de izbândă. Şi asta pentru că nu există umbră de vinovăţie. Nu pot să mă gândesc la ceva rău”, a explicat prim-vicepreşedintele ACoR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii